Den italienska fotbollen bjuder på en riktigt fin batalj denna söndag i form av ett Derby della Capitale. Stadio Olimpico i Rom kommer stå som värd för det här heta derbyt som blir den första för säsongen. Tabellplaceringar och form brukar inte betyda alltför mycket där jag väljer att inte ta parti för något av lagen, plockar dock fram ett spelobjekt som har blivit något av en vana när dessa lag drabbar samman.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Roma – Lazio
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 2,15 @ Unibet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 15.00 22/9

Nye Rudi Garcia har fått en lysande start på managerposten där hans Roma har samlat på sig 3 raka segrar. Försäljningarna av Lamela, Osvaldo och Marquinhos har inte haft någon påverkan på ”Giallarossis” prestationer inledningsvis. I utbyte ett par intressanta nyförvärv där man ser ut att vara betydligt mer välmående med ett mer noggrant försvarsspel att jämföra med det som praktiserades under fjolåret.

Roma kommer till spel utan Federico Balzaretti, Mattia Destro och Michael Bradley.

Inledningsvis har Lazio prickat in resultaten hemma i Rom där Juventus, i vanlig ordning, blev svårspelade för de ljusblåa. Man såg länge ut att ha något starkt på gång under fjolåret, det tuffa dubblandet med spel långt in i Europa League blev dock något för mycket. Förutom bortaförlusten har man sett bra ut där exempelvis Hernanes och Candreva ser ut att gå mot starka säsonger även den här gången.

Lazio saknar Stefan RaduGiuseppe Biava och Pereirinha pga skador. Stefano Mauri är långtidsavstängd.

S.S. Lazio v AS Roma - Serie A

Säsongens första derby mellan två lag som bör tillhöra det övre skiktet av tabellen, där lirare från båda lägren lär vara intresserade av att sätta tonen direkt. Slaget om Rom brukar utveckla sig till hårda, intensiva bataljer och av tradition kan det bli hetsigt med många heta situationer. De 11 senaste mötena har landat på 9, 10, 9, 11, 7, 7, 7, 7, 11, 7 och åter 7 kort där vi inte har fått se det röda kortet i endast 2 av dessa matcher.

Gianluca Rocchi, som kan vara en kortglad herre, står som rättskipare i det här derbyt. Han delade ut ett rött kort i sin första Serie A-match (Napoli-Atalanta) för säsongen. Han stod som huvuddomare i 19 ligamatcher ifjol där totalt 112 kort skickades upp, 10 spelare visades ut. Lämpligt nog hade han hade om det första Rom-derbyt även förra året – 8 gula och 2 röda kort som resultat den gången.


Spel på att det röda kortet visas upp på nytt

Ytterligare spel:
Över 8,5 kort 1,72 (Bet365) 2/10 units
Daniele De Rossi gult kort 1,85 (Betsafe) 2/10 units
Francesco Totti gult kort 2,50 (Betsafe) 1/10 units
Straff 3,45 (Betsson) 1/10 units

Hos Bet365, vad gäller överspelet på antalet kort, är röda kort inräknade där dessa räknas som 2 st till antalet vare sig det är en direkt utvisning eller om den skulle tillkomma efter 2 gula. Romas symbolspelare (Totti och De Rossi) viker inte ner sig i dessa matcher och är allt som oftast inblandade i mindre gruff.

/Puyol