Det är ett underbart Rom-derby som väntar på sedvanlig tid på en söndag, det är klockan 15.00. Vi har ett Roma som är ett väldigt bra fotbollslag men som möter sin största rival som är i superform för dagen och en Felipe Anderson som gör lite som han vill numera. Kan nog bli ett av de roligare Rom-derbyna på senare år. Men vad spelar jag då?

  • Roma – Lazio
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Roma kommer från en bekväm 0-1 vinst borta mot Udinese vilket var bra gjort då Udinese är ganska bra på hemmaplan. Och man har absolut häng på Juventus i toppen där endast 1 poäng skiljer lagen åt just nu. Idag möter andra laget från staden nämligen Lazio, som i sin tur ligger 9 poäng efter Roma.

Och detta kan nog bli en rätt underhållande match då vi har två lag som gärna spela snabbt och på marken. Och får vi bara en hyfsat spelbar plan så ser jag att vi får två lag som gör mål idag. Roma brukar ju dock ha bra försvarsspel men ett derby är ju alltid ett derby och Lazio är riktigt bra just nu och har flera spelare som kan göra mål så ser inte riktigt att Roma ska hålla nollan idag, men med det sagt så kan man säkert vinna ändå vilket ändå är det viktigaste.

Vi stryker Gervinho och Keita som är på landslagsuppdrag i Afrika, samt stryker även backarna Balzaretti och Castan som är skadade sedan tidigare.

roma_200x200       lazio_200x200

Lazio spelar riktigt bra just nu och man har två extremt bra matcher på rad här på Olimpico.Två stycken 3-0 vinster mot Sampdoria och Atalanta där man övertygat stort och där en viss Felipe Anderson haft show, som han i och för sig haft 5 matcher i rad nu. Galen form på den mannen just nu!

I övrigt så har Lulic skadat sig i veckan vilket gör att man får möblera om i laget och i taktiken, men jag tycker det bara gynnar offensiven än mer. För in kommer skicklige Candreva på sin kant och har han en bra dag så kan han avgöra detta derby på egen hand. Har han en dålig dag så kan Roma hota ganska bra på den kanten då han inte orkar bry sig så mycket defensivt. Troligen får även Klose chansen från start här och alla vet ju vilken sinne för mål han har. Och spelar bara Lazio som dom gjort på senaste tiden och som dom gjort på Olimpico hela säsongen så blir dom inte lätta att slå och dom är väldigt offensiva i sitt spel.

I övrigt så är det inga nya skador utöver dom redan skadade sedan tidigare, som nämnts i tidigare rekar. Inga avbräck ändå som sagt.


Roma är ett väldigt bra lag som är otroligt skickliga med boll och man gör nästan alltid mål. Idag ställs man mot ett Lazio som inte bara är deras största rival utan även ett Lazio i väldigt bra form som har offensiva kvalitéer så det knakar om det. Tror inte detta slutar i att något av lagen inte gör mål, utan tror det kan bli rätt underhållande vilket i så fall skulle bli en fröjd att se. Jag spelar på att båda lagen gör mål med en insats strax över medel. Kämpa!!

/ L’orso