Spelar italienskt ikväll där vi har en trevlig batalj framför oss i Rom, där det ena laget fortsätter att toppa tabellen medan motståndet alltjämt är en besvikelse. Tror att vi kan få se en riktigt fin fotbollsmatch där jag skulle bli förvånad om vi inte bjöds på en handfull målchanser, så spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Roma – Juventus
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,71 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Roma har blixtrar till vid vissa tillfällen, men i överlag har insatsen så här långt inte varit godkänd på långa vägar. Stundtals har man spelat en fin fotboll framåt, men defensiven har varit under all kritik där endast Pescara under nedflyttningsstrecket har släppt in fler mål. Assistenten Aurelio Andreazzoli har tagit över tillfälligt och han fick ingen vidare start med förlust borta mot Sampdoria. Man har nu inte vunnit på 6 matcher. Juventus är så gott som klart för kvartsfinal i Champions League efter att ha fått med sig 3-0 från Glasgow hem till Turin. Efter en kort, kort period där man kändes något tveksamt så är man tillbaka på vinnarspåret nu efter att ha vunnit 3 av de 4 senaste ligamatcherna.

Roma kommer till spel utan Leandro Castan i mittlåset. Bland anfallarna är Mattia Destro borta medan Osvaldo är ett frågetecken. Juventus får återigen klara sig utan Giorgio Chiellini i trebackslinjen, tyvärr så är även Claudio Marchisio avstängd på det centrala mittfältet. Övriga som inte kan delta är Federico Peluso och Nicklas Bendtner. Leonardo Bonucci och Kwadwo Asamoah lär dock få starta efter avstängning samt spel i de afrikanska mästerskapen.

En bild från höstmötet som blev en väldigt obehaglig upplevelse för romarna. Juventus kunde vinna matchen med 4-1 och det får på något sätt sammanfatta Romas säsong så här långt. Zdenek Zemans sätt att spela fotboll blev inte särskilt lyckad men även om han är borta sedan någon vecka tillbaka så är väl skadan till viss del redan skedd. Roma är fortfarande ett farligt lag framåt men alltjämt högst tveksamt bakåt, och då är det ändå lite intressant att oddset på samma spelform allt som oftast inte gav mer än 1,45-1,50 innan tränarskiftet, och det nästan oavsett motstånd. Roma har spelat 6-10 i de 3 senaste ligamatcherna, som också är en del av min förvåning. Man har gått över linan i 17 av 24 ligamatcher så här långt.

Juventus spelade alltså så sent som i tisdags och det med ett väldigt positivt resultat i bagaget, återstår att se om det blir någon reaktion på det här. Man producerar en hel del mål trots att man, i mitt tycke, saknar en riktigt tung ”nr 9″ vilket är väldigt starkt. Sedan är bortalagets försvarsspel riktigt bra, men inte fullt så lika effektivt som ifjol. Man är det enda laget i ligan som med ytterst knapp marginal har lyckats snitta 2 mål framåt/bortamatch så här långt.

Noterbart annars att det här är ett möte mellan de två lagen som har gjort flest mål under pågående Serie A-säsong (50 mål vardera).


Väljer att testa överspelet på minst 3 mål i matchen med en medelinsats.

/Puyol