En härlig Serie-A tillställning i Rom denna måndagskväll mellan två anrika lag. Dessa båda klubbar befinner sig i helt olika tillstånd den ena i total harmoni medans den andra befinner sig i ett lättare kaos. In med degen!


  • Roma – Juventus
  • Tips: 2
  • Odds: 2,10 @ Expekt
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 12/12  20.45

Analys:

Roma är rejält i gungning. Interna bråk skakar klubben och någon större harmoni infinner sig inte för tillfället. Slagsmål mellan spelare, lagkapten Totti som uttrycker sitt missnöje och en Luis Enrique som inte får sina spelstrategier att stämma. Resultaten och poängen måste börja ramla in på kontot annars tror jag att den gamla Barcaliraren får lämna sitt jobb. Laget dras med skador på försvarspjäser som Kjaer och Burdisso plus att Juan är avstängd. Detta kommer givetvis att medföra en hel del ändringar och byte av positioner  som jag anser gör laget svagare. Dessutom blev både mittfältaren Gago och anfallaren Bojan utvisade i den senaste förlusten mot La Viola vilket innebär att de också missar matchen. På plussidan är att båda offensiva krafterna i Totti och Osvaldo åter finns tillgängliga. Anfallsmässigt ser man farliga ut men med de många ändringarna man tvingas göra ifrån mittfält och nedåt tror jag inte man klarar stå emot kvällens spelskickliga motståndare.

Juventus är i total harmoni och laget ifrån Turin är fortfarande obesegrade i årets upplaga av Serie- A.  Antonio Conte den forne Juve-krigaren har verkligen fått ordning på laget med en tydlig spelidé och tillgång till en stark trupp som han får ut max av. Conte andas klubbens historia, stolthet och själ vilket han fört över på sina spelare. När laget åker till huvudstaden och intar Stadio Olimpico är lagets viktiga spelmotor Andrea Pirlo åter tillbaka. Alltid en extra dimension med spelgeniets passningsspel som fortfarande håller världsklass. Den förre Roma spelaren Vucinic är borta och får inte möjlighet att möta sina gamla lagkamrater. Dock inga problem anser jag då där finns riktigt gott om alternativ till vänsterkanten då resten av truppen är intakt. ”Den gamla damen” är det formstarkare laget för dagen med en stor trygghet i sitt grymma pressspel. Ingen enkel match men jag tror på en ny tung bortaseger mot ett något vilset och defensivt sargat hemmalag.

Forza Juve!

Lycka till om ni hänger på!

// Coco