Två offensiva lag med mindre bra försvarspel drabbar samman och jag tror på en målrik match.

  • Match: Roma – Inter
  • Tips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,86 @ 188bet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19/4 20.45

Analys:

Det är dags för semifinal i Italienska Cupen och det är hemmalaget Roma som tar emot gästande Inter

Roma blandar och ger i sina insatser på slutet och har 2-1-2 på de fem senaste matcherna. De har också släppt in en hel del mål, 8 mål på de 4 senaste matcherna. Dom ligger på en 6:e plats i ligan och har bara en titelchans kvar den här säsongen, Coppa Italia. På hemmaplan kommer dom att ge allt och satsa allting framåt, vilket kan bädda för chanser åt motståndarna. I Roma finns också massor av spelare som har bra offensiv kompetens och vet var målet är beläget. De Rossi, Menez, Vucinic, Boriello och Totti är alla spelare som kan göra mål och avgöra matcherna. Hemmaplan kommer avgöra här och jag tror att Roma gör minst 2 mål här.

Inters formkurva pekar rakt nedåt och dom har nu i praktiken, som Roma, bara en chans till en titel kvar den här säsongen. Formen är usel och laget har 1-0-4 på de fem senaste matcherna, två av dessa är förluster i Champions League mot Schalke. Försvarsspelet har varit under all kritik i Inter och laget har släppt in hela 12 mål på de 5 senaste matcherna, vilket är en stor skillnad mot tidigare säsong då just försvarsspelet var deras paradgren. Till den här matchen saknas Etoo men det finns ändå spelare som har näsa för målet, bl.a. Pazzini och Milito. Det kommer att bli en tuff match för Inter men jag tror att dom petar in minst ett mål här i alla fall på bortaplan.

8 av de 11 senaste matcherna dessa lag emellan har slutat med 3 mål eller fler. Jag tycker oddset är aningen högt och väljer att spela här. Mitt tips: 3-1.

Lycka till!

//Josef