Ett formstarkt Roma tar emot Fiorentina på hemmaplan och jag förutspår mål här. Båda ligger på samma poäng i kampen om den sista CL-platsen och en vinst här skulle ge det ena laget ett stort försprång. Roma har 6 raka segrar där offensiven varit en stor nyckel. Man möter ett Fiorentina som egentligen bara kan attackera och kommer dessutom från en riktigt bra insats hemma mot Napoli, dock bara 1-1 där. Vi lär få se en underhållande match här med två offensiva lag.

  • Roma – Fiorentina
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Roma är i riktigt bra form med hela 6 raka segrar. Och man har framförallt fått igång anfallsspelet där man gör väldigt mycket mål just nu. Senast vann man borta mot Empoli med 1-3 och matchen innan det blev det 5-0 mot Palermo. 18 mål totalt på de 6 senaste matcherna har man, dessutom harm an släppt in mål i 4 av de 6 vinsterna. Men det har såklart att göra med tränare Spallettis spelsystem som är ett offensivt sådan och där det finns brister bakåt. Nu möter man ett Fiorentina som står på samma poäng som dom själva. Och när det står en Champions League-plats i potten så kommer man fortsätta gasa på som man gjort på slutet. Men nu möter man ett offensivt starkt Fiorentina så det lär även få konsekvenser bakåt skulle jag gissa. Har verkligen svårt att se att denna match slutar med max 2 mål. Ett troligt resultat skulle vara 3-2.

I roma så stryker vi defensive De Rossi som går skadad. I övrigt ser det bra ut och de offensiva nyförvärven Perotti och El Shaarawy har bidragit med väldigt mycket i offensiven sen dom kom till Roma.

Roma   fiorentina

Fiorentina gjorde en riktigt bra insats senast hemma mot serietvåan Napoli men fick bara 1-1. I en match som man borde vunnit, då man bland annat träffade målramen två gånger plus en hel del andra chanser. Där hade man såklart oturen på sin sida. Nu är man därför passerade av ett formstarkt Roma och det gäller nu att man höjer sig då Roma är i knallform. Det som talar emot Fiorentina här är att defensiven känns lite för svag skulle jag säga. Framförallt när Roma fått igång sitt grymma anfallsspel och öser in mål. Däremot så har man ju en finfin offensiv att tillgå vilket är till deras fördel, då Roma inte heller har någon vass defensiv direkt. Känns som det kan bli väldigt mycket hawaii här åt båda håll. Därför bör man inte tveka på att gå in å övern i detta läge.

Vi stryker anfallaren Zarate som är avstängd, även nye backen Benalouane missar denna match. Annars har man ett komplett lag. Ett offensivt lag ska sägas. och man kommer såklart gå för 3 poäng här till en början.

———————————————————————————————————————————————————————

Roma är i riktigt bra form just nu och man har öst in mål verkligen. tränare Spalletti har varit en riktigt bra injektion för detta Romma, precis som de offensiva nyförvärven varit. Man lär få en hel del ytor i denna match vilket känns lovande. Fiorentina är dock ett offensivt spelande lag också så där får Roma se upp då. Defensiven är dock inte den bästa som sagt. Och eftersom båda jagar sista CL-platsen så tror jag att en seger här skulle göra susen för båda lagen. Så räkna med en öppen mathcbild här. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.975. Insatsen är hög. Avantii!!

/ L’orso