Det är nu den andra och avgörande matchen om vem som ska gå vidare mellan Roma och Fiorentina i Europa Leagues 8-dels final. Om man lägger inte alla aspekter just nu känns detta möte som 50/50 och då får vi ett roligt odds som jag inte tvekar på att gå in på. Man säger ju att form slår klass, och det är lite så jag tror kan hända denna afton utan att vara säker alls. Men vad har jag då spelat på?

  • Roma – Fiorentina
  • Spel: Fiorentina att gå vidare
  • Odds: 2.80 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Roma har ju tappat allt vad form heter och man går riktigt segt just nu. Faktum är att man har otroligt svårt att vinna matcher där en hel del oavgjorda matcher prytt Romas resultatrad den senaste tiden. Dock så fick man stryk mot Sampdoria nu i måndags på hemmaplan med 0-2. Kan ju har varit möjligt att tankarna mer låg på denna match, fast tveksamt då man ju numera måste kämpa för att behålla sin plats som ger laget en plats i Champions League till nästa säsong.

Hur som helst så finns det många faktorer så pekar åt att det kan gå rätt illa ikväll. Förutom lagets form så stryker vi Radja Nainggolan som är avstängd och han är väl den som varit bäst i detta Roma denna säsong så det är ett tungt avbräck, sedan är Strootman och Castan fortsatt skadade, också avbräck. Istället för Nainggolan så kommer ikonen Daniele De Rossi spela, men hans form är ganska så usel och varit indirekt dålig denna säsong. Framförallt i första mötet mellan dessa tappade han en boll som blev mål. Även legenden Francesco Totti har inte alls varit lika bra denna säsong som föregående och känner mig väldigt tveksam till han just nu. även till Gervinho som inte alls kommit upp i den nivå som Roma behöver från han.

Man har hemmaplan vilket skulle kunna rädda dom, men även gå emot dom ifall det börjar illa och det ser dåligt ut. Pressen ligger helt klart på hemmalaget i den här matchen och det är inget som jag tror dom kan hantera just nu när formen är usel.

roma_200x200   fiorentina_200x200

Fiorentina har en helt annan formkurva än vad Roma har och det är en positiv sådan. Visst man blev krossade av Lazio innan första matchen dessa lag emellan, men nu i måndags så vände man underläge 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Milan vilket säkert måste ha gett lite självförtroende igen. Och formen är bra förutom det där snedsteget mot Lazio. Såklart att man slår ur underläge med tanke på att man spelar på bortaplan men man kan spela helt utan press och det tror jag man gillar.

I Fiorentina har man Mario Gomez på skadelistan fortfarande vilket är ett avbräck, där även Stefan Savic finns som också är ett avbräck. Dock får man tillbaka Khouma Babacar på topp och det tror jag kan bli en riktig joker för Fiorentina i den här matchen. Och det är en perfekt anfallspartner på topp med Mohamed Salah som nu inte blir lika ensam som mot Lazio. Då kan Roma få det jobbigt på bland annat omställningar.

Formen pekar helt klart på Fiorentina vilket även det faktum att man kan spela mycket mer avslappnat än vad Roma kan göra. Och jag tycker mer eller mindre att detta är ett 50/50 möte och att man då får 2.80 för ett Fiorentina att ta sig vidare tycker jag är skitbra.


Roma har haft ett helt uselt 2015 där man har otroligt svårt att vinna matcher. Dessutom är otroligt viktige nainggolan avstängd nu. Och pressen ligger helt klart på att hemmalaget ska gå vidare, klarar dom den pressen med denna usla form? Fiorentina har både formen och självförtroendet inne efter en fin vändning mot Milan i måndags. Dessutom får man tillbaka Babacar i anfallet vilket mycket väl kan vara avgörande. Oddsen pekar på en stor favör för Roma, jag tycker det är mer 50/50 och jag nappar på bortalagets odds direkt. Jag spelar på att Fiorentina går vidare till nästa runda till oddset 2.80. Insatsen blir strax under medel. Jobbbaaaa!!

/ L’orso