Serie A är tillbaka efter uppehållet där Roma precis innan gjorde en stark offensiv insats med 4 mål borta mot Palermo på Sicilien och dessförinnan 5 mål hemma mot Carpi i ligan. Man har inga offensiva skador som stör vilket bådar gott inför mitt spel idag, för offensiven är så bred och så bra i Roma. Nu möter man ett Empoli som ser sisådär ut och som saknar tongivande spelare. Sen är man klart sämre på bortaplan än på hemmaplan. Luktar kross månne?

  • Roma – Empoli
  • Spel: Roma över 1.5 mål
  • Odds: 1.53 @ bet365
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Roma hade redan inför säsongen en otroligt stark offensiv men som man inte fick igång till den fulla potential man ändå hade. det missades målchanser av högsta rang eller så var det målvakter som gjorde en av sina bästa matcher. Nu har man dock fått igång målgörande och det är bara att kolla på de 3 senaste matcherna där man gjort 5 hemma mot Carpi, 2 borta mot BATE i Champions League och 4 borta mot Palermo. Så det är inget snack om vad jag tror i den här matchen mot ett Empoli som trivs klart bättre på sin hemmaplan och som saknar framförallt en viktiga spelare, visserligen offensivt men som har en stor del i lagets prestationer överlag.

Vi stryker Francesco Totti och Seydou Keita på grund av skada, annars ser det riktigt bra ut där man troligen väljer att vila Edin Dzeko till en början. Då vet man att man har självförtroende i offensiven och litar på den utan att tveka. Och mot ett Empoli som är betydligt sämre fotbollslag så tror jag att man på hemmaplan har väldigt stora chanser att göra minst 2 mål. Tycker det finns bra värde trots låga 1.53, där jag hade satt ett odds närmare 1.30 faktiskt.

Roma     Empoli

Empoli ligger högre än både jag och många andra trodde, men å andra sidan har man inte heller möt jättetuffa lag förutom Milan och Napoli, där man släppte in 2 mål mot båda lagen. Och det är fakta att man är ett sämre på bortaplan kontra hemmaplan och har svårt att se att man ska kunna stå emot ett offensivt starkt Roma i målform på bortaplan dessutom.

Empoli saknar lagets viktigaste spelare i form av Riccardo Saponara som är avstängd ytterligare 2 matcher, visst att han är offensiv spelare, men tycker ändå lagets prestation går ner sig utan honom. Även mittfältaren Piotr Zielinski är avstängd och även han viktig för laget. Sen har man skador på Levan Mchelidze, Daniele Croce, Uros Cosic och Kastiot Dermaku. Sammantaget är det ett Empoli som är sämre än innan.

————————————————————————————————————————————————————–

Roma är ett starkt lag som mer och mer till sin fulla potential offensivt sätt. Här tror jag man återigen får se ett Roma som kommer skapa chanser på chanser och där man minst kommer göra 2 mål, och tror på en liknande matchbild som hemma mot Carpi (5-1). Empoli har viktiga spelare borta som stör laget. Man är dessutom sämre på bortaplan kontra hemmaplan och normalt sett ska man inte ha något här att hämta om Roma bara kommer upp i någon sådär nivå. Jag spelar Roma över 1.5 mål till oddset 1.53. Insatsen är väldigt hög här. Avanti Roma!

Spelar även ett sidospel:
Roma över 2.5 mål – 2.65 @ Unibet – 3/10 Units

/ L’orso