Match mellan Roma och Carpi där vi har ett tydligt favoritskap hos Roma, med all rätt. Trots att man bara fått med sig 1 poäng senast veckan mot sassuolo hemma och sampdoria borta så har man varit värda minst 4 poäng. Man har haft mycket otur med självmål, domare och så vidare. Nu möter man nykomlingen Carpi som är bland de två sämsta lagen i ligan och här är det stor klasskillnad såklart. Carpi har alldeles för dålig trupp för att ens hota Roma på bortaplan.

  • Roma – Carpi
  • Spel: Roma -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Roma började säsongen lovande där man visade prov på fin offensiv fotboll och var ganska stabilt bakåt. Senaste två matcherna har dock handlat om otur, domarmisstag och en hel del oskärpa i avsluten. Så det är dags nu att man tar en 3-poängare igen och känns väldigt passande att man möter Carpi för här ska det vara stor klasskillnad lagen emellan. Jag tror Roma kommer äga hela matchen från minut 1 till minut 90 plus övertid och jag tror man kommer göra minst 2 mål, troligen 3. Och även om defensiven inte är den bästa så är samtliga i backlinjen bättre än Carpis offensiv. Värt att komma ihåg är att för 2 säsonger sen skilde det 2 divisioner mellan lagen.

Roma har skada på målvakten Wojciech Szczęsny, det är också enda avbräcket. Men tycker nästan ersättaren Morgan De Sanctis är bättre så inte direkt ett avbräck i mina ögon. Offensivt sätt så startar man troligen med Edin Dzeko i mitten och Mohamed Salah och Gervinho på kanterna, dom kommer hota rejält mot Carpis dåliga defensiv. Kan Sampdoria göra 5 mål hemma mot Carpi så borde Roma kunna göra minst lika många.

Roma     Carpi

Carpi har haft 2 hemmamatcher i rad där man varit helt okej och senast tog man poäng mot Napoli, såklart bra. Men det är skillnad på hemma-och bortaplan för Carpi. Som i premiären borta mot överskattade Sampdoria, där man åkte på knock med 5-2. Nu möter man ett betydligt bättre lag än Sampdoria på bortaplan och siffrorna kan bli än värre än 5-2, faktiskt. Man har en alltför dålig defensiv och en alltför skral offensiv för att kunna hota så pass bra lag som Roma på bortaplan. Nä jag tror inte Carpi har någonting att hämta här och en säker 2-målsvinst för Roma känns ganska bra på förhand.

På skadelistan har man mittbacken Nicolas Spolli och och mittfältaren Luca Marrone. Inga jätteavbräck men i ett lag som Carpi känns det som att man inte har råd att ha alltför många spelare med Serie A-erfarenhet borta.

—————————————————————————————————————————————————————-

Roma är ett väldigt bra lag och oturen som man haft senaste två matcherna såväl framåt som bakåt borde släppa nu. Jag tror man kommer gå ut och avgöra detta ganska snabbt. Det ska vara klasskillnad rakt igenom. Carpi må vara helt okej på hemmaplan men på bortaplan ska man inte ha en chans alls och blir att kämpa för att hålla siffrorna nere här mot guldjagande Roma. Jag spelar Roma -1.5 till oddset 1.85. Insatsen blir strax över medel. Jobba!

/ L’orso