Spelar italienskt denna måndagkväll när vi beger oss till Olimpico i Rom där den 13:e spelomgången av Serie A ska fullbordas. Roma går för att återta sin plats i toppen mot ett Cagliari som har haft svårt på resande fot. Hemmalaget bär givetvis på favoritskapet, väljer dock att främst gå på deras spelsätt som är något snålt. Ett underspel känns återigen nära till hands.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Roma – Cagliari
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15.00 24/11

Roma har tappat något efter den fullständigt briljanta inledningen där man lyckades vinna tio ligamatcher i följd och det med endast ett insläppt mål under den perioden. Krysset borta mot Torino följdes dock upp med ytterligare ett oavgjort resultat när Sassuolo lyckades pricka in en poäng på tilläggstid. Trots det så har Rom-laget i vinrött chansen att återta serieledningen via en fullpoängare här.

Hemmalaget får alltjämt klara sig utan kaptenen, ikonen och poängspelaren Francesco Totti. Federico Balzaretti och Vasilis Torosidis är också otillgängliga för spel. Man återfår dock både Mehdi Benatia i mittlåset samt Gervinho.

322255hp2

Cagliari för en mer anonym tillvaro i den nedre delen av mittenskiktet, inte mer än tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Daniele Contis sena avgörande hemma mot Torino har dock fört med sig något mer positiva tongångar nu där man gick tungt innan dess med tre förluster i följd. Man står ändå inför en svårare uppgift ikväll, utöver att ett topplag står för motståndet så hämtas en klar majoritet av poängen hemma i Sardinien.

Bortalaget saknar Radja Nainggolan på det centrala mittfältet pga avstängning. Den ordinarie förstemålvakten Michael Agazzi saknas sedan tidigare. Albin Ekdal kan eventuellt få speltid efter att ha missat några matcher pga skada.


Väljer att i första hand fokusera på hemmalagets spelsätt. De 10 senaste matcherna, sett till inbördes möten, har faktiskt slutat med minst 3 gjorda mål. Tror dock att Romas defensiv kan bryta den trenden ikväll.

Benatia (bilden) bildar återigen mittlås med Castan i det som, defensivt sett, kanske har varit Europas främsta centrallinje under hösten med De Rossi och Strootman framför på mittfältet. Roma, med en mer försiktig inställning under nye Rudi Garcias ledning, har hållit nollan intakt i 9 av 12 seriematcher där jag menar på att man har en hygglig chans till att göra det på nytt mot ett motstånd som inte är alltför märkvärdigt framåt, så även med ambitionen om att en poäng är mer än godkänt.

Till det så skapar Roma inte vansinnigt mycket framåt, där försvarsspelet sätts främst, och man har inte gjort mer än ett mål i någon av de 4 senaste matcherna, något pga att lagets främsta, offensiva pjäser inte har kunnat delta. Francesco Totti producerade både mål och framspelningar innan han gick sönder medan det är frågetecken kring dagsformen på Gervinho som nu gör sin första match efter en tids skadefrånvaro.

Insats strax under medel på max 2 gjorda mål i matchen.

/Puyol