Otroligt spännande möte mellan Roma som börjat säsongen på ett väldigt bra sätt och spelat bra offensivt. och det måste kännas skönt när man värvat in bra spelar på just de offensiva delarna och självförtroende är det absolut inget fel på. Är dock lite osäker på om defensiven håller på den här nivån. Barcelona vet vi ju är ett riktigt bra lag som sällan går mållösa från någon match, defensivt är dom inte världsklass men dom lever ju mycket på att dom äger bollen ganska mycket och har bra press redan högt upp i banan. Nu möter man ett starkt lag med bra form och bra offensiv.

  • Roma – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Roma har börjat säsongen bra och man har redan visat prov på en fin offensiv. Man brukar ju nästa alltid starta starkt numera för att sedan gå ner sig en aning lagom till jul. Och man har sett under de inledande matcherna i ligan att offensiven är bra, men kan ändå bli bättre, när till exempel Edin Dzeko kommer igång på allvar. Det som är frågetecknet för mig är dock defensiven där man har en sista utpost som inte håller måttet på den här nivån, allt för ojämn helt enkelt.

Man saknar mittfältaren Miralem Pjanic vilket är ett avbräck, men man har dock bra ersättare. Även frågetecken för mittbacken Antonio Rudiger. Annars ser det bra ut och offensivt har man mängder med alternativ. Ska man ha en vettig chans att slå Barcelona så är det på hemmaplan tidigt på säsongen, som denna kväll. Nu tror jag dock att det blir en svår match men chansen har dom absolut, ska vi säga 1-1?

Roma     barcelona_b_180x180

Barcelona är ju ett av världens bästa lag om inte det bästa. Jag tycker dock att man haft problem defensivt ett bra tag nu där backarna känns för svaga bakåt. Och defensiven har räddats många gånger av att man har en helt fantastisk offensiv där Neymar, Luis Suarez och Leo Messi är helt överlägsna som anfallare i världen. Man hade en tuff match i ligan i helgen borta mot Atlético Madrid där man vann med 1-2, Roma mötte en nykomling och vann ganska enkelt. Att åka till Italien och ta en 3poängare är inte något man bara gör sådär utan man kommer nog få lite problem tror jag, speciellt defensivt. Å andra sidan är ju Roma inte starka defensivt så Barcelona kan mycket väl utnyttja det ypperligt.

Barcelona kommer vara utan försvararna Dani Alves, Thomas Vermaelen och Douglas samt målvakten Claudio Bravo. Kan tycka att erfarenheten hos Claudio Bravo hade varit skönt att ha i en sån här match, där Marc-Andre ter Stegen på sikt säkert kommer bli bättre men kanske inte har den där höga lägsta nivån än som Bravo har. Annars inga jätteavbräck direkt enligt mig. Men tror inte man håller nollan på bortaplan mot Roma i bra form och med en bra offensiv. Mål lär man dock göra med tanke på den trio man kommer ha på topp. 1-1, som sagt?

————————————————————————————————————————————————————-

Roma har börjat säsongen bra och man har en fin offensiv. Dock tycker jag defensiven är lagets svagaste del vilket lär bevisas med råge mot Barcelona, ellerhur. Och Barcelona har ju magisk offensiv för det mesta, men defensiven är även hos dom den svagaste delen. Sen hade man ju en tuff match i ligan i helgen mot Atlético Madrid och nu bortamatch i Italien. Roma måste ju ha en vettig chans ändå? Jag spelar på att båda lagen gör mål här till oddset 1.83. Insatsen blir medel. Jobba!

/ L’orso