Slutspelsserien fortsätter i Hockeyallsvenskan. Ikväll spelas omgång tre av fem. I ett möte möts två lag som har allt i egna händer framöver. Tabellettan Rögle tar sig an tvåan Vita Hästen på hemmaplan. En match där det vinnande laget kan med lite tur i stort sett säkra en topp tre placering med två omgångar kvar. Frågan är om det blir Rögle eller Vita Hästen?

  • Match: Rögle – Vita Hästen
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Rögle -1,5
  • Odds: 2,04 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 9/3, 19.00

Rögle BK har startat slutspelsserien på bästa tänkbara sätt. Laget började med att besegra Malmö på bortais med 5-2 i premiärmatchen. Detta trots att laget länge låg under med 2-0 och hade ett 2-1 underläge inför slutperioden.
Även i den senaste matchen mot BIK Karlskoga på hemmaplan visade laget stark moral och styrka när underläget 1-4 hämtades ikapp till 4-4 och därefter en straffseger mot BIK Karlskoga på hemmaplan.
Med fem poäng av sex möjliga leder nu Rögle tabellen och tack vare dom två bonuspoängen laget fick med sig i inför serien har man nu sju poäng. Det är två poäng ner till tvåan Vita Hästen och tre ner till trean Björklöven.

I grundserien av Hockeyallsvenskan slutade Rögle på en fjärde plats. Laget slutade tio poäng bakom trean Malmö och hade elva poäng upp för att kunna kvala direkt till SHL.
Hemma i Lindab Arena är Rögle ruggigt starka. Under grundserien vann laget arton av tjugosex hemmamatcher och tog femtiofem poäng. Det gjorde Rögle till Hockeyallsvenskans andra bästa hemmalag.
Av lagets arton senaste vinster på hemmaplan har Rögle vunnit med minst två mål i tolv av dessa.

Rögle har nästan full trupp och det är bara Calle Rosén som är ett osäkert kort inför kvällens match.

rogle_200V.S vitahasten_200

Vita Hästen har överraskat också i början av slutspelsserien. Laget var som sagt ett rejält överraskningslag i grundserien och låg länge länge på en topp tre placering innan formen sa stopp och laget rasade ner till en åttonde plats i sluttabellen.
I grundserien spelade Vita Hästen ihop sjuttiofyra poäng efter femtiotvå omgångar och slutade före Almtuna som fick samma poängantal men hade en sämre målskillnad. Upp till sjuan Mora var det fem poäng.
På bortais var Vita Hästen stabila, speciellt för att vara nykomlingar. Laget spelade till sig trettiotre poäng på bortaplan och det gjorde laget till seriens sjätte bästa bortalag.

Nu när slutspelsserien har startat har Vita Hästen tagit fem poäng. Och trots att laget var ett av tre lag som fick starta på noll poäng inför serien ligger nu Vita Hästen på en andra plats.
Det tack vare att laget först besegrade Mora med 3-2 på bortaplan efter förlängning. I det senaste mötet väntade storfavoriterna Malmö på hemmaplan. Efter en mållös första perioden tog hemmalaget ledningen och kunde därefter gå fram till en 3-0 ledning innan Malmö fick ett tröst mål. Återigen en stark seger av ett underskattat Vita Hästen.

Fyra möten under grundserien.
Rögle började med att vinna lagens två första möten. Först med 3-2 på bortaplan och med 2-0 på hemmais.
Därefter vann Vita Hästen dom resterande två mötena med 3-1 på hemmaplan och hela 6-2 i det senaste mötet i Lindab Arena.

Rögle eller Vita Hästen som serieledare efter ikväll?
Det bör tala för Rögle. Ett hemmalag som kommer till spel med ännu en stark vändning på pappret. Först vändning 0-2 till 5-2 mot Malmö och nu sist 1-4 till 5-4 efter straffar. Rögle kan det här med att komma igen trots att laget har satt sig i nästan omöjliga situationer.
Sen går Rögle stenhårt för att gå upp till SHL. Ifjol föll laget på målsnöret i Kvalserien men iår ska steget tas.
Rögle är ett starkt hemmalag och av dom arton senaste vinsterna på hemmaplan har laget vunnit med minst två mål i tolv matcher.
Att Vita Hästen ska kunna skrälla sig vidare till en playoff serie mot förlorarna i den Hockeyallsvenska finalen eller mot ett lag från SHL ska inte vara möjligt. Vita Hästen är slutspelsseriens svagaste lag och mot seriens bästa hemmalag ska det inte bli något annat än förlust.
Mot ett Rögle som är stärkta över sina vändningar och vetskapen om att tre poäng ikväll kommer se till att laget sannolikt kommer få spela playoff mot SHL.
Detta är en match Rögle bara ska vinna när man har pappret ett mycket bättre och starkare lag samt har nästan en helt skadefri trupp och vid det viktiga läget som lagen är i nu talar det för hemmaseger.
Därav blir mitt spel Rögle -1,5 mål till 2,04 hos Nordicbet.