Hockeyallsvenskan startar om efter ett kortare uppehåll då nästan alla lag har varit spellediga i en vecka. Jag spanar in mötet mellan Rögle – Vita Hästen. Serieledarna och bortalaget Vita Hästen avslutade strålande innan uppehållet med fem raka segrar. Kan laget bygga vidare på den sviten eller blir Rögle för svåra?

  • Match: Rögle – Vita Hästen
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Rögle
  • Odds: 2,10 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 11/11, 19:00

Rögle höll på att avsluta serien innan uppehållet med tre raka segrar. Efter att ha besegrat AIK 3-1 och BIK Karlskoga med 4-2 så var det bara Västerås kvar på hemmaplan som sista match. En match där Rögle var det bättre laget och tog ledningen. Ledningen utökades i den tredje perioden till 3-1. Men med mindre än två minuter kvar kom 3-2 och med trettionio sekunder kvar kom 3-3. Slarvigt av Rögle som tappade en säker ledning och föll sedan i förlängningen då D. Johner avgjorde med blott en sekund kvar.

Rögle har på sina fem senaste matcher tagit poäng i tre raka matcher och gått segrande ur två av dessa fem. I tabellen finner vi Rögle på en åttonde plats med trettioen inspelade poäng efter tjugoen omgångar. Med nio poäng upp till första platsen och motståndet Vita Hästen, är det dock bara två poäng ner till Oskarshamn som ligger utanför playoff.

Hemma i Lindab Arena klickar inte spelet fullt ut. Med elva hemmamatcher spelade så har Rögle endast tagit sjutton poäng och är bara Hockeyallsvenskans elfte bästa hemmalag. Med en statistik på fem segrar, varav en efter övertid/straffar, sex förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 34-32.
Rögle har på sina fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster.

Rögle kommer komma till spel med en skadefri trupp.

rogle_200 V.S vitahasten_200

Vita Hästen är årets överraskning. Men laget visar mer och mer att det inte är någon överraskning att laget ligger där laget ligger. Med ett tight och effektivt spel så vinner Vita Hästen sina matcher på ett starkt sätt. Vita Hästen är det lag i serien som är mest effektivt om det räknas antal skott på mål som blir mål.

Vita Hästen avslutade innan uppehållet med att ta emot Timrå på hemmais. En match som blev en kassaskåp säker seger för hemmalaget. Vita Hästen avgjorde matchen redan under den andra perioden då 5-0 kom och Timrå fick fina till siffrorna till 6-3 men segern var aldrig hotad. Segern var Vita Hästen’s femte raka seger.

Vita Hästen toppar Hockeyallsvenskan efter tjugoen omgångar med sina fyrtio poäng. Laget har ett poäng mer än tvåan Malmö.

Vita Hästen har överraskat på bortais. För att vara nykomlingar har Vita Hästen tagit anmärkningsvärt många poäng. Efter elva spelade bortamatcher har laget spelat till sig nitton poäng. Det leder till att Vita Hästen är seriens andra bästa bortalag. Detta via sju segrar, varav tre efter övertid/straffar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 27-22.
Vita Hästen vann sin senaste bortamatch mot Oskarshamn med 2-1 efter straffar. Segern var lagets andra på bortaplan och Vita Hästen har tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Vita Hästen kommer till spel utan: Daniel Åhsberg, Kalle Olsson vars lånetid har gått ut och  Justin Donati.

Ett möte hittills denna säsong.
Den matchen spelades i Norrköping. Där drog bortalaget Rögle det längsta strået och vann med 3-2 efter att ha vänt ett 0-2 underläge efter den första perioden.

Rögle bättrar på sin hemmastatistik?
Rögle ligger lite oväntat längre ner i tabellen än väntat. Nu har det varit uppehåll en vecka och laget har haft bra träningar och har bra harmoni i laget. Rögle avslutade starkt och var endast knappa minuten ifrån från att ta sin tredje raka trepoängare. Nu möter laget serieledarna Vita Hästen som har gjort en strålande inledning av säsongen. Laget har nu FEM raka segrar men saknar viktige lagkaptenen och målskytten Justin Donati. Vilket bör vara ett kännbart avbräck i en sån svår bortamatch som denna.
Jag tror Rögle kommer starta upp säsongen med en seger. Varför? För att Rögle visade verkligen vad laget är kapabla till innan uppehållet och spelet såg riktigt bra ut. Nu startar laget upp med fullt manskap och då är laget större och tyngre än Vita Hästen. Samtidigt som Rögle vann säsongens första möte efter en stark vändning. Ett laddat hemmalag som verkligen vill sätta dit serieledarna och haka på tåget mot SHL.
Vita Hästen saknar några viktiga spelare vilket är till en nackdel för laget.
Det är dags för Rögle att börja vinna på hemmaplan för att kunna nå direktplatsen till SHL. Mot ett Vita Hästen som har fem raka segrar har jag svårt att se med lagets avbräck och oväntade serieledning kommer klara av att ta sin sjätte raka seger.
Mitt spel blir Rögle som segrare till 2,10 hos Betsafe.