Hockeyallsvenskan bjuder på sex matcher ikväll. För dessa tolv lag innebär det årets sista match. Det är många kluriga matcher, men en match jag fastnar för är mötet mellan Rögle – Södertälje. Två lag som ligger på på vardera halva av tabellen men där Södertälje är laget som kommer med seger i bagaget. Södertälje har tagit poäng i fyra av lagets senaste besök i Lindab Arena. Lyckas laget även ikväll?

  • Match: Rögle – Södertälje
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: +1,5 mål Södertälje
  • Odds: 1,70 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 29/12, 19:00

Rögle BK kommer till spel efter en förlust senast. Då mötte laget Vita Hästen på bortais och förlorade med 1-3. Sett till matchbilden och lägena borde Rögle ha plockat poäng men en storspelande målvakt i motståndarkassen och slarv i egen zon bäddade för tre poäng för Vita Hästen.

Rögle har på lagets fem senaste matcher tagit åtta poäng, vilket gör laget till det sjätte formstarkaste laget i serien. Rögle har blandat sig in i toppstriden av tabellen och har efter trettiofyra spelade omgångar tagit femtiofem poäng. Det leder till att Rögle ligger på en femte plats med sex poäng upp till Karlskrona som innehar den andra och sista direktplatsen till SHL.

I Lindab Arena går Rögle starkt. Poäng har det blivit i fjorton av sjutton hemmamatcher. Det efter tio segrar, varav en efter övertid/straffar och sju förluster, varav fyra efter övertid/straffar.
Rögle har med den statistiken spelat till sig trettiotre poäng på hemmaplan och är seriens fjärde starkaste hemmalag.
Rögle förlorade sin senaste hemmamatch, då mot Malmö med 3-4 efter straffar. Förlusten innebar att laget bröt sin fem långa segersvit på hemmaplan.

Rögle kommer till spel utan:
Ludvig Rensfeldt (tveksam)
Sebastian Stålberg (utlånad)

rogle_200 V.S sodertalje_200

Södertälje tog en viktig seger i den förra omgången. Då mötte laget jumboplacerade Timrå som spelade desperat och verkligen ville ha med sig poäng. Södertälje löste däremot uppgiften och kunde vinna med 4-2. En tämligen relativt rättvis seger och det var slarvet till reduceringen 3-2 som skapade nerver i matchen.

Segern innebar att Södertälje  har tagit nio poäng av dom femton möjliga på dom fem senaste matcherna. Det gör Södertälje till seriens fjärde formstarkaste lag. I och med segern i den förra omgången har Södertälje just nu bara fem poäng upp till den sista playoff-platsen. Laget står nämligen på fyrtioåtta poäng efter trettiofem spelade omgångar. Dock är det närmare ner till kvalstrecket där AIK befinner sig och dit är det bara fyra poäng.

Södertälje har inte rosat marknaden på bortaplan den här säsongen. Laget har haft stora problem att lyckas vinna under ordinarie tid. På sjutton bortamatcher har Södertälje spelat ihop sexton poäng och är blott seriens tolfte bästa bortalag. Detta via en statistik på sex segrar, varav fyra efter övertid/straffar och elva förluster, varav två efter övertid/straffar.
Södertälje förlorade sin senaste bortamatch mot Oskarshamn med 3-4 efter förlängning. Det var lagets fjärde förlust på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att bara en av dessa fem matcher har laget förlorat med mer än ett mål.

Södertälje kommer till spel utan:
Robert Carlsson

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare ha slutat med en seger vardera för lagen.
Den första matchen spelades i Lindab Arena och där vann Rögle med 6-2.
Den andra matchen blev jämnare då Södertälje vann med 5-4 i Axa Sports Center.
På lagens fem senaste möten har det slutat med två segrar för Rögle och tre för Södertälje. Noterbart är att Södertälje bara har förlorat med mer än ett mål i en match mot Rögle.
Dom fem senaste mötena i Lindab Arena har slutat med tre kryss under ordinarie tid och det har slutat med två segrar för Rögle och tre för Södertälje.

Lyckas Södertälje störa Rögle på bortaplan?
Det är fullt möjligt. Södertälje kommer till spel med en stabil seger senast och självförtroendet har lyft i laget. Nu är Södertälje inte alltför långt ifrån playoff och vid seger ikväll kan nästa år bli mycket spännande. Södertälje har samtidigt nästan fullt manskap då det bara är Robert Carlsson som saknas och då har Södertälje ett bra lag.
På bortaplan har Södertälje lyckats tagit poäng i åtta av sjutton bortamatcher. Men framförallt har laget oftast bara förlorat med uddamålet när det har blivit förlust.
I Lindab Arena åker Södertälje oftast inte ifrån utan poäng och att då vara förhoppningsvis vara ett lag på uppgång. Laget har varit i Ängelholm sen igår kväll så bör vi ha ett laddat Södertälje som har vetskapen att Rögle på bortaplan är ingen omöjlighet.
Mitt spel blir därmed Södertälje +1,5 mål till 1,70 hos William Hill.