Idag ska förkvalserien avgöras och vilket drama vi har framför oss! Just nu sitter Oskarshamn i förarsätet med två poäng till godo på jagande Malmö och Rögle. Ska Oskarshamn fixa en plats till kvalserien eller faller man på mållinjen?

  • Match: Rögle – Oskarshamn
  • Spel: Rögle
  • Odds: 1.80 @ ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Rögle har efter två onödiga derbyförluster satt sig i en knepig sits nu inför sista omgången av förkvalserien. Det gäller att man går ut och sätter full fart från början här då man både måste vinna och göra en del mål. Jag är ganska övertygad om att man kommer ge sig själva chansen här och besegra Oskarshamn, sen får man helt enkelt hoppas på att VIK inte tagit semester för tidigt och ger Malmö en rejäl match. Rögle har ofta ett starkt stöd från publiken i Lindab Arena och med den hjälpen ska man kunna pressa tillbaka Oskarshamn rejält här. Man har verkligen ingenting att förlora utan bara en plats i kvalserien att vinna! Man har en erfaren målvakt i Jonas Fransson som varit med om viktiga matcher förut och det är en fördel för Rögle på den posten.

Läget i laget ser bra ut och man ställer upp med precis samma manskap som i senaste matchen mot Malmö.

Linus Fernström kommer få det svettig idag.

Oskarshamn har gjort det otroligt bra hittills och oavsett hur det går här ska man vara nöjda med säsongen som helhet. Vinster på bortais mot både Västerås och Malmö är otroligt starkt oavsett hur matcherna har sett ut. Men Oskarshamn har inte varit i den här situationen tidigare och jag kan tänka mig att det kryper in en del nervositet här hos spelarna. För till skillnad mot Rögle så har man någonting att förlora när man helt plötsligt är det lag som sitter i förarsätet. Med det i tanken så är det mycket väl så att spelet kan krampa och låsa sig helt. Sen gäller det även att Linus Fernström (bilden) står för ännu en kanonmatch om Oskarshamn ska fixa detta, något som jag ställer mig oerhört tveksam till om han fixar i det här läget.

Oskarshamn åkte på en tung skada senast då forwarden David Rodman tvingades utgå efter en tackling, han blir inte med idag säger rapporterna. Givetvis är det ett stort avbräck för Oskarshamn då han gjort näst bäste poängmakare i laget denna säsong (14+21 på 51 matcher).


Rögle kommer vara otroligt taggade idag och det här är en match som man bara MÅSTE vinna för att ha chans på kvalserien. Med publikstödet som väntas kommer inte spelarna vika ner sig en tum och det är full fart i varje byte som gäller. Detta fixar man!

/e@sy