Äntligen drar hockeyallsvenskan igång igen efter en kortare vilopaus. Viktiga poäng på spel i Lindab Arena ikväll, främst då för hemmalaget Rögle som slåss om en play-off plats. Bortalaget Örebro kan som vanligt spela utan någon större press då man i stort sett redan är klara för kvalserien. Går på ett över/under spel här.

  • Match: Rögle – Örebro
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Rögle är allt som oftast inblandade i målkalas ute på isen. Tar vi en titt på de tio senaste matcherna så har åtta av dessa gått över linan 5,5 mål. Man är det lag efter Örebro som snittar flest antal mål i hockeyallsvenskan, närmare bestämt 3,3 mål. Å andra sidan verkar man inte speciellt noga med defensiven och snittar nästan precis 3 insläppta per match. Man kommer även från två målkalas in till den här matchen, först blev det torsk mot Sundsvall med 3-6, och sedan vinst 6-3 mot Troja. Man har problem på målvaktssidan och Fransson har inte kommit igång särskilt bra, även fast han var grym senast mot Troja.

Inga avbräck i Rögle och man kör på som senast mot Troja.

Örebro lunkar vidare i väntan på kvalserien, en kvalserie som man nästintill redan är klar för. Man har 17 poäng ner till Västerås på en fjärdeplats, ett försprång man inte kommer tappa. Man kommer från ett tajt derby mot Bofors, en målfattig tillställning som slutade 2-1 efter förlängning. Men nu är det inget tajt derby och jag tror lagen kommer bjuda på mer is åt varandra ikväll. Örebro har som alla vet ruskigt offensivt skickliga spelare som kan avgöra en match precis när som helst. Nu är även Jared Aulin tillbaka efter ett kortare skadeuppehåll, något som knappast försämrar för överspelet.

Saknas i Örebro gör Wiklander och Åhsberg. Den förstnämde är givetvis ett litet minus för överspelet, men jag tror detta ska lösa sig trots detta.

—————————————————————————-

Rögle måste komma ut hårt här och behöver poängen bra mycket mer än Örebro. Men det finns risk för att man går bort sig i sin iver, och då står Örebro redo att hugga med all offensiv kraft man besitter.

Spelar även 2/10 units på Rögle här då man har större motivation, finns till 2.35 hos bwin.

/e@sy