Hett skånederby ikväll när Rögle och Malmö möts i förkvalet till kvalserien. Rögle har ett hyfsat utgångsläge efter två poäng mot Oskarshamn senast, men man bör vinna här för att haka på Västerås i toppen. Malmö halkade in på ett bananskal till det här förkvalet och har inte alls imponerat. Tycker mig ha vinnaren här!

  • Match: Rögle – Malmö
  • Spel: Rögle
  • Odds: 2.00 @ ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Rögle öppnade förkvalserien på ett hyfsat sätt genom att knipa två poäng på bortais mot Oskarshamn. Man gjorde ingen vidare match där och ska vara glada över att man har Jonas Fransson mellan stolparna, han har verkligen vuxit fram nu på slutet av säsongen. Men Oskarshamn borta är inte alls någon lätt match och Rögle är bra med i racet nu med endast två poäng bakom Västerås som leder. Man möter dessutom Västerås i nästa omgång, och då får absolut inte avståndet ha ökat för då är jag rädd att Västerås tar hand om den sista kvalserieplatsen. Senast stod man och sov i första perioderna mot Oskarshamn och såg lite trögstartade ut, det är väl knappast något som lär hände ikväll när det är derby. Jag räknar med ett heltaggat Rögle här som går in och sätter upp ett tempo som Malmö helt enkelt inte klarar av.

Skadefronten har aldrig sett bättre ut och samtliga spelare finns tillgängliga.

Malmö tog sig med stor möda till denna förkvalserie och man kan skicka ett tack-kort till domaren som dömde den avgörande matchen mot Almtuna tycker jag. Med bara minuter kvar av matchen i ställning 0-0 får Malmö med sig en riktigt billig utvisning som det sedan blir utdelning på, inte alls rättvist sett till matchbilden där. Jag spelade en slant på Almtuna i den matchen och hade gjort det i samma läge fortfarande. Malmö må ha stora namn i truppen, men det är ute på isen allt avgörs och det gäller att man har lite jävlaranamma i sig där ute. Detta är något som Malmö saknar totalt i truppen och man har en lagkapten som glider runt och gnäller och har taskig backchecking. Senast mot Västerås såg det som vanligt rent bedrövligt ut och målen man fick med sig där var rena lyckomål samt att Västerås förmodligen slappnade av efter 4-1 ledningen. Möjligen att man tänder till en smula när det är derby idag, men jag tror fortfarande man är för bekväma för att vinna en sån här match.

Skadeläget i Malmö ser också bra ut och man har inga större avbräck.

———————————————————————–

Rögle måste vinna här för att haka på Västerås i toppen och jag tror man fixar detta. Malmö är redan nu hela sex poäng bakom Västerås och jag tror att spelarna redan nu tagit en mini-semester. Rögle har hemmaplan och fler krigare i laget, det tror jag kommer fälla avgörande. Ladbrokes erbjuder högst odds just nu med sina 2.00, spelas med lite över medelinsats.

/e@sy