I Lindab Arena bjuds vi på ett hett derby i den sista omgången innan julledigheten för lagen. Jag talar alltså om Rögle som tar emot Malmö på hemmaplan. Två lag som kommer till spel med otroligt starka former. Rögle med poäng i fyra raka matcher mot ett Malmö som har poäng i sju raka. Samtidigt som båda lagen endast har en förlust på dessa matcher. Hårt, hett och en jämn match att vänta?

  • Match: Rögle – Malmö
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Rögle över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 16/12, 19:00

Rögle studsade in på segerspåret igen efter förlusten borta mot BIK Karlskoga med 5-4 efter förlängning. Noterbart är att Rögle hämtade ikapp ett 0-4 underläge från den matchen. Det följde laget upp med att besegra AIK på hemmaplan med 5-2 i den förra omgången. Åter igen en match där Rögle hamnade i ett tidigt underläge men denna gång löste Rögle ut det och vann.

Tre segrar och nio poäng på Rögle’s fem senaste matcher gör laget till seriens femte formstarkaste lag. Med Rögle’s otroligt fina form den senaste tiden har laget gått från klarhet till klarhet och är nu med på allvar om platserna direkt till SHL. Med femtiofyra poäng efter trettiotvå spelade omgångar är Rögle endast ett poäng bakom tvåan Karlskrona och trean Mora med en match mindre spelad dessutom!
Rögle’s styrka den senaste tiden har varit det offensiva spelet och med en bättring där, har Rögle mäktat med att göra nittiosex mål på dessa matcher. Rögle är därmed det lag som gör fjärde flest mål i Hockeyallsvenskan och snittar tre mål framåt per match.

I Lindab Arena går Rögle otroligt starkt. Nu har laget radat upp inte mindre än fem raka segrar och poäng i sju raka hemmamatcher. Det har lett laget till en poängskörd på trettiotvå poäng och är seriens fjärde bästa hemmalag. Med en statistik på tio segrar, varav en efter övertid/straffar och sex förluster, varav tre efter övertid/straffar. En målskillnad på 54-39 som ger laget ett snitt på 3,37 mål framåt och 2,43 mål bakåt per hemmamatch.
Rögle har på sina sju senaste hemmamatcher mäktat med att göra minst tre mål i sex av dessa sju.

Rögle har inte tagit ut laget ännu på grund av att laget väntar på besked om nyförvärven Mike Vernace och André Deveaux kommer bli spelklara.

rogle_200 V.S malmo_200

Malmö ångar på och det känns som det ska till mer eller mindre en total kollaps om laget ska kunna missa direktplatsen till SHL. Nu i den senaste omgången tvålade Malmö dit jumbon Timrå med 4-2 och tog därmed sin sjätte seger på lagets sju senaste matcher. Noterbart är att Malmö har tagit poäng i alla dessa sju matcher.

Inte så förvånansvärt är Malmö ett av dom formstarkaste lagen i Hockeyallsvenskan med tretton poäng av femton möjliga. Det är bara Västerås som är formstarkare i poängskörden än Malmö.
Serieledningen tillhör Malmö och det har laget varit ett tag nu. Med sextioen poäng efter trettiotre spelade omgångar är Malmö sex poäng före tvåan och trean i tabellen.
Målproduktionen har varit otroligt grym den här säsongen och med hundrafem gjorda mål är det bäst i hela serien. Det defensiva spelet har imponerat och med blott sjuttiotre insläppta mål är det minst antal insläppta mål i serien.

På bortaplan har Malmö imponerat och laget har tagit tjugotre poäng efter femton bortamatcher. Det gör Malmö till seriens tredje bästa bortalag. Med en statistik på sju segrar, varav två efter övertid/straffar och åtta förluster, varav fyra efter övertid/straffar. Samt en målskillnad på 41-37 som gör att Malmö snittar 2,73 mål framåt och 2,46 mål bakåt per bortamatch.
Senaste bortamatchen föll Malmö i. Då på bortaplan mot Oskarshamn och hemmalaget vann en målrik tillställning med 5-4 efter övertid. Förlusten var Malmö’s andra på lagets fem senaste bortamatcher och på dessa fem matcher har Malmö släppt in minst tre mål i tre matcher.

Dags för säsongens tredje Skånederby.
Dom två tidigare matcherna har resulterat i två vardera hemmasegrar. Den första matchen spelades i Lindab Arena och där vann Rögle med 3-2.
Den andra matchen spelades i Malmö Arena och där vann Malmö med 3-1.
På lagens fem senaste möten har det slutat med tre segrar för Rögle och två för Malmö. Noterbart är att Rögle har gjort minst tre mål i tre av dessa fem matcher.
Dom fem senaste mötena i Lindab Arena har resulterat i tre segrar för Rögle och två för Malmö.

Viktig match innan juluppehållet.
Där det är två lag som kommer till spel med stark form och höga tabellplaceringar. Serieledarna mot tabellfyran. Det är upplagt för en kanonmatch. Det är två lag som vill spela sitt spel och två lag som inte vill förlora mot ”rivalerna”. Malmö vill helst gå till julvila med en sån stor serieledning som möjligt medan Rögle vill knappa in allt som går på lagen ovanför.
Men ska Rögle mäkta med det måste det göras minst tre mål i den här matchen och jag tror laget fixar det.
Det på grund av att Rögle’s spel den senaste tiden är otroligt bra. Laget är skadefritt och kommer dom två nyförvärven till spel blir det två tunga lirare för hemmalaget. Samt att Rögle’s målfabrikation den senaste tiden har exploderat. Rögle har gjort fjorton mål i sina tre senaste matcher och arton mål i dom fyra senaste hemmamatcherna. Att då få möta ett Malmö som inte har imponerat alltför mycket i försvarsspelet den senaste tiden då det blev hela fem insläppta borta mot Oskarshamn i den senaste bortamatchen och två mot Timrå hemma senast.
Med två laddade lag som spelar den sista matchen innan ett elva dagars uppehåll och att få avsluta med ett derby där det kommer troligtvis vara bra med folk på läktarna. Vilket kommer leda till en match i ett högt tempo, målchanser och mål.
Ett hemmalag som mer än gärna tar sin sjätte raka hemmaseger och tvålar dit Malmö ordentligt. Men ska fallet bli så kommer Rögle att behöva göra minst tre mål på detta Malmö som släpper in minst mål i serien. Det är ingen omöjlighet då Rögle klarade av det senast Malmö var på besök och Rögle har gjort minst tre mål i sex av lagets sju senaste hemmamatcher.
Mitt spel blir därmed Rögle över 2,5 mål till 1,90 hos Betsafe.