Halvvägs in i hockeyallsvenskan och vi har nu bara fem omgångar kvar av denna nagelbitare. Rögle har skapat sig ett bra utgångsläge och kan vid vinst här ha ena stortån i Elitserien, samtidigt som Leksand verkligen måste vinna för att drömmen om Elitserien ska leva.

  • Match: Rögle – Leksand
  • Spel: Rögle
  • Odds: 2.15 @ bwin
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Rögle som tog sig till kvalserien via play-off har öppnat riktigt starkt och ligger just nu på en Elitserienplats, dock på lika många poäng som Bofors. En vinst ikväll samtidigt som Bofors förlorar så har Rögle skaffat sig ett jätteläge inför de fyra sista omgångarna. Eftersom serien vänder nu så mötte man alltså Leksand även i senaste omgången, en match som man vann med hela 2-5 i Tegera Arena. Man gjorde en stabil insats där och lite extra beröm ska väl Jonas Fransson mellan stolparna ha, han har verkligen växt fram till en vägg nu i kvalserien. Ett fullsatt Lindab Arena ska kunna ge laget den extra lilla energi man behöver för en vinst idag och jag tror man fixar det.

Till dagens match får man tillbaka poängkungen Eric Himelfarb från avstängning, mycket viktigt!

Leksand fick en smakstart på kvalserien då man bortaslog Örebro med 3-2 i öppningsomgången. Men efter detta har dalmasarna haft det tyngre och bara skrapat ihop tre poäng på fyra spelade matcher. Man har en jäkla press på sig ikväll då vinst är ett måste för att inte halka för långt efter. Förlorar man ikväll är man alltså hela sex poäng bakom Rögle, något jag inte tror man hämtar igen på fyra matcher. Jag tror man som alla andra gånger i kvalserien viker ner sig och bommar avancemang.

Leksands Martin Janolhs är fortfarande avstängd efter den fula tacklingen mot Bofors, ett tungt avbräck då han varit bra på slutet. I övrigt har man fullt manskap.


Rögle är alltid svårspelade på hemmais och ikväll kommer man nog få ett enormt stöd från läktarhåll på sin väg till Elitserien. Det är Leksand som har all press på sig då man måste vinna här och jag både hoppas och tror att den pressen kan leda till att man underpresterar här. Spelas med lite över medelinsats.

/e@sy