Kvalserien i hockey rullar vidare och vi har ett mycket intressant möte framför oss nere i Lindab Arena där Rögle och Leksand drabbar samman. Båda lagen har en varsin vinst efter två matcher och det är givetvis väldigt viktiga poäng på spel här.

  • Match: Rögle – Leksand
  • Spel: Leksand +0,5
  • Odds: 1,877 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Rögle kom tvärsist i elitserien och har varit inställda på kvalserien väldigt länge, därför förvånar det mig något att man fick stryk mot Västerås på hemmais i öppningsmatchen. Det var dessutom ingen vinst som Västerås ska be om ursäkt för då man skapade en hel del chanser matchen igenom. Nu studsade Rögle tillbaka i match nummer två mot Södertälje men det var ingen bra match och siffrorna 1-4 speglar knappast matchbilden. Södertälje skapade en mängd farliga lägen men man missade målet eller så lät man Gerber stå helt utan skymning och ta puckarna. Rögle tog dessutom en hel del onödiga utvisningar mot Södertälje, något som man inte har råd med mot Leksand, för då kommer det smälla. Man släppte även till en hel del 2 mot 1 i matchen och med tanke på hur kontringsskickliga Leksand är så tror jag även vi kommer få se en del sådana lägen ikväll.

Två offensiva avbräck hos hemmalaget dessutom som får klara sig utan Alexander Barta som skadade sig senast, sedan tidigare saknas även Fredrik Warg. Martin Gerber vaktar kassen ikväll.

Leksand har verkligen imponerat i fem av sex perioder av kvalserien hittills men har trots detta bara tre poäng med sig i ryggsäcken in här. Första matchen mot Södertälje var aldrig något snack utan man körde på från start och kunde lika gärna vunnit matchen med tennissiffror. Andra matchen mot Örebro öppnade man på samma sätt och borde väl egentligen haft en tremålsledning inför sista perioden. Men Örebro kvitterade till 2-2 inför sista perioden och där körde man faktiskt över Leksand totalt. Jag tror Leksand kommer att komma ut med samma fina fart här och Rögle är knappast något lag som skrämmer slag på Leksand efter spelet man visat upp i deras två första matcher. Har man bara lite skärpa i avsluten idag så tycker jag man ska plocka poäng här!

Det ser bra ut hos bortalaget som endast saknar skadade Mark Hurtubise, inget jätteavbräck då han varit blek på slutet. Oscar Ahlsenfelt vaktar målet för gästerna idag.


Rögle har inte alls imponerat i de två inledande matcherna och jag tror man kommer få det väldigt svårt idag då man inte direkt har någon koll på motståndet. Leksand har som sagt spelat riktigt bra hockey i fem perioder och vaskat fram väldigt heta målchanser, det gäller bara att sätta dit dom idag. Blir en medelinsats på det här spelet!

/e@sy