En match i omgång trettio i Hockeyallsvenskan. Det är två formstarka lag som möts denna lördagsmatch i Lindab Arena. Ett hemmalag, Rögle har vunnit fyra av lagets fem senaste och får ta sig an ett Karlskrona som har sex raka segrar. En jämn och tät fight som väntas?

  • Match: Rögle – Karlskrona
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Rögle
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 6/12, 18:30

Hemmalaget Rögle kommer till spel med seger från förra omgången. Då mötte laget tabellettan Mora på bortaplan. En match där Rögle var det bättre laget matchen igenom men det var Mora som tog ledningen i den första perioden. Kvittering skulle däremot komma i mitten av den andra perioden. Men trots ett rejält spel och skottövertag för Rögle stod sig 1-1 ordinarie tid ut. Förlängningen hann knappt börja innan J. Jensen avgjorde för sitt Rögle efter sjutton sekunder och Rögle fick med sig bonuspoänget hem till Ängelholm.

I och med segern har Rögle fyra segrar på lagets fem senaste och studsade tillbaka direkt på segerspåret efter förlustmatchen mot Björklöven.
Det leder till att Rögle har klättrat uppåt i tabellen och börjar blanda sig i den verkliga toppstriden. Efter tjugonio spelade matcher har Rögle tagit fyrtiosju poäng vilket placerar laget på en fjärde plats i tabellen. Med sju poäng upp till ettan Malmö och tvåan Mora och bara fem poäng upp till trean och motståndet Karlskrona.

Hemma i Ängelholm har Rögle gjort det bra. Med poäng i fem raka hemmamatcher, varav fyra av dessa har resulterat i en seger och laget har nu tre raka hemmasegrar efter 5-1 vinsten mot Timrå på hemmaplan senast.
Med totalt åtta segrar, varav en efter övertid/straffar, sex förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 45-34 har laget totalt spelat ihop tjugosex poäng. Vilket är femte bäst i serien.

Rögle kommer till spel med endast Robin Sterner.

rogle_200 V.S karlskrona_200

Karlskrona fortsätter att ånga på i ligan. Laget vann nu senaste mot Timrå med 3-1 på hemmaplan. Segern innebar lagets sjätte raka seger och med maximala arton poäng på lagets sex senaste matcher är Karlskrona överlägset seriens hetaste lag.

Karlskrona har hittat formen och det har hjälpt laget att knapra sig uppåt i tabellen. Nu efter tjugonio spelade matcher har laget femtiotvå inspelade poäng och befinner sig för stunden på en tredje plats. Bara två poäng bakom serieledarna Malmö och Mora.
Karlskrona är bäst på en annan sak i serien. Nämligen att göra mål. Med nittiotvå mål framåt är det bäst i serien.

Bortaspelet har varit betydligt bättre än vad det var förra säsongen. Efter fjorton spelade bortamatcher är Karlskrona seriens femte bästa bortalag med nitton inspelade poäng. Karlskrona har en borta statistik på sju segrar, varav två efter övertid/straffar, sju förluster och en målskillnad på 43-41.
Karlskrona vann lagets senaste bortamatch. Då mot Oskarshamn med 7-3 och det var lagets andra raka bortaseger och har två segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Karlskrona saknar ikväll:
Mikael Kurki
Emil Larsson

Säsongen tredje möte av fyra.
Den första matchen spelades i Lindab Arena och där vann Karlskrona med 5-2.
Den andra matchen spelades i Telenor Arena och även där vann Karlskrona,då med siffrorna 5-3.
På lagens fem senaste möten har Rögle tre segrar och Karlskrona två.
På lagens fem senaste i Lindab Arena har det slutat med tre segrar för Rögle och en för Karlskrona.

Rögle blir laget som sätter stopp på Karlskrona’s finfina form?
Ja jag tror det. Detta på grund av spelet Rögle har visat upp den senaste tiden. Matchen senast mot Mora på bortais var imponerande och Rögle var egentligen värda alla tre poäng trots att det ”bara” blev två. Samtidigt som Karlskrona kan börja känna sig något nonchalanta och mätta efter den fina formen och underskattar motståndarna något som inte har varit ett drömmotstånd förr om säsongerna.
Rögle imponerar på hemmaplan och där har spelet blivit bättre och bättre desto längre säsongen har gått. Nu har hemmalaget poäng i fem raka hemmamatcher och fyra av dessa matcher har slutat med seger.
Medan Karlskrona har sex raka segrar men för varje seger närmar laget sig en förlust. Bortaspelet har varit varit stabilt men det har varit problematiskt innan bortasegern mot Södertälje för två bortamatcher sedan då Karlskrona hade fyra raka nederlag på bortais. Ett Karlskrona som samtidigt inte trivs jättebra i Ängelholm då laget har tre av fyra förluster.
Ett laddat hemmalag som kommer ge allt för att närma sig topp två lagen och som har förlorat två möten av två den här säsongen mot motståndarna men brukar i annars ha haft det någorlunda ”lätt” mot Karlskrona.
Därav tror jag Rögle bryter sin två raka förlustsvit mot Karlskrona och sätter stopp på lagets sex raka segrar.
Mitt spel blir Rögle som segrare till 2,05 hos bet365.