En match i SHL under onsdagskvällen. Det vankas nykomlingsmöte i Ängelholm när Rögle gästas av Karlskrona. Två lag som har börjat lite annorlunda under inledningen av säsongen där bortalaget står fortfarande utan poäng efter två omgångar. Kommer första poängen ikväll eller står laget fortsatt nollat i poängkolumnen?

  • MatchRögle – Karlskrona
  • Liga: SHL
  • Speltips: X2 
  • Odds: 1,78 @Unibet 
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 23/9, 19:00

Rögle kommer med en stark seger i ryggen. Laget spelade sist en hemmamatch mot obesegrade Linköping (inkluderat försäsong). Det dröjde drygt sexton minuter in i den första perioden innan målkolumnen sprack för något av lagen. Det var hemmalaget Rögle som satte ledningspucken. Efter det var det bara Rögle som gjorde mål, och med ett psykologiskt tungt mål i den andra perioden med endast minuten kvar kunde hemmalaget hålla undan och ta sin första seger i SHL efter återkomsten. Slutresultatet tillskrevs 3-0 efter sista målet i tom målbur.

I och med segern klättrade Rögle upp på en femte plats i tabellen med tre poäng efter två spelade omgångar. Rögle har inlett säsongen lovande och segern senast var det inget otalt om, samtidigt som laget var ytterst nära att knipa poäng i premiären på bortaplan mot Frölunda. Kan Rögle fortsätta att behålla fokuset mot nykomlingar Karlskrona?

rogle_200 V.S karlskrona_200

Karlskrona har däremot inte inlett SHL som laget hade hoppats eller trott på. Efter att ha förlorat rättvist mot Färjestad med 1-3 på hemmaplan åkte laget till Örnsköldsvik för lagets första bortamatch någonsin i SHL. Karlskrona hamnade tidigt i ett underläge men laget hade vänt matchen i början av den andra perioden. Modo lyckades dock kvittera i den andra perioden och inledningen av den tredje perioden var ingen höjdare för Blekinge-laget. Modo gjorde tre raka mål och hade en 5-2 ledning efter tio minuter spelade. Karlskrona höjde sig och kom så nära som 4-5, men orkade inte fullborda en kvittering utan hemmalaget kunde hålla undan till slut.

Med noll poäng efter två omgångar är Karlskrona tillsammans med dom regerande mästarna Växjö dom två enda lag som fortfarande är poänglösa och ligger på jumboplats.
Karlskrona spåddes inför säsongen som ett starkare lag än kvällens motståndare Rögle, men försvars och målvaktsspelet har inte imponerat hittills.

Fyra möten förra säsongen.
Då spelade lagen i Hockeyallsvenskan. Tre segrar till Karlskrona och ett till Rögle.

28.01.15HOCKarlskronaRögle3 : 1
06.12.14HOCRögleKarlskrona4 : 3
25.10.14HOCKarlskronaRögle5 : 3
18.09.14HOCRögleKarlskrona2 : 5

Lagen har mött varandra flitigt dom senaste säsongerna och lagen har mötts fem gånger inne i Lindab Arena sen säsongen 2013-2014. Det har slutat med fyra segrar för Rögle och en för Karlskrona.

Lyckas Karlskrona spräcka poängnollan ikväll?
Trots att det talar emot bortalaget ikväll tycker jag mig finna värde i minst en Karlskrona poäng. Rögle kommer visserligen från två starka matcher och vann rättvist senast mot Linköping. Men, Karlskrona har trots allt visat att laget inte viker ner sig. Laget stred tappert mot Färjestad i premiären, men där Karlstad laget visade sig tyngre och starkare. Mot Modo vände laget till 2-1 men tappade till 2-5. Trots det gav man inte upp utan var nära att komma ikapp till 5-5 men fick se sig besegrade med 4-5. Den upphämtningen kommer Karlskrona ta med sig och för varje match som går är laget närmare poängen.
Karlskrona hade även det lätt mot Rögle förra säsongen och tog tre segrar av fyra möjliga. Nu möter man ett Rögle som kan ha fått en vink över att vara något ”bättre” än man egentligen är och kliver in som för stora favoriter till kvällens match. Det kommer gynna ett Karlskrona som är poänghungriga.
Mitt spel blir X2 till 1,78 hos Unibet.