Tisdag och sex matcher ska spelas i Hockeyallsvenskan. I en av matcherna möter Björklöven Rögle på bortaplan. Björklöven har under säsongen tagit samtliga tre segrar mot just Rögle och tagit nio poäng av nio. Ska Björklöven lyckas förbättra sitt bortaspel och ta fjärde raka mot Rögle som kommer till spel med två raka förluster. Eller lyckas Rögle ta säsongens första seger mellan lagen?

  • Match: Rögle – Björklöven
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Rögle
  • Odds: 1,70 ComeOn
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 20/1, 19:00

Rögle kommer till spel med två raka förluster i bagaget. I den senaste omgången föll laget på bortaplan mot Timrå. En match där Timrå tog ledningen under den första perioden och utökade den sedan under mellanakten. Rögle lyckades reducera innan den andra perioden var slut, men direkt i den tredje perioden kom 3-1. Rögle lyckades därefter aldrig komma närmare än till 3-2.

Med Rögle’s förluster den senaste tiden har laget tappat mark i tabellen. Efter fyrtio spelade omgångar har Rögle spelat till sig sextiosex poäng. Det har lönat sig så att Rögle ligger på en femte plats i tabellen och har just nu sex poäng upp till närmsta direktplats till SHL.

Hemma i Lindab Arena är Rögle otroligt starka. Med fyrtiotvå poäng efter tjugo hemmamatcher är Rögle det näst bästa hemmalag i serien. Detta via tretton segrar, varav en efter övertid/straffar och sju förluster, varav fyra efter övertid/straffar. Rögle har alltså tagit poäng i sjutton av sina tjugo hemmamatcher. På dessa matcher har Rögle en imponerande målskillnad på 68-46. En plusstatistik på tjugotvå mål.
Inte nog med att Rögle är ett starkt hemmalag så har laget en fin form på hemmaplan. Inte mindre än elva raka matcher med poäng i, varav NIO matcher har slutat med seger.
I den senaste hemmamatchen besegrades Almtuna med 3-2.

Rögle kommer till spel med fullt manskap och dessa herrar ej uttagna, Rasmus Bengtsson, Filip Karlsson.

rogle_200 V.S bjorkloven_200

Björklöven kommer till spel med en fin avslutning. Laget besegrade i sin senaste match serieledande Malmö med 6-3 på hemmaplan. En match som höll på att bli spännande när Malmö jobbade ikapp 4-1 till 4-3. Björklöven svarade bara dryga minuten senare med 5-3 och spänningen tog slut. Björklöven satte sedan 6-3 i öppen kasse och spikade slutresultatet.

Med två raka segrar och tre segrar på Björklöven’s fem senaste matcher har nu laget klättrat upp på playoff-plats. Med femtiofem inspelade poäng efter fyrtio spelade omgångar. Björklöven har fyra poäng upp till närmsta lag men det är bara fem ner till AIK som ligger på kvalplats.

Bortaspelet har varit lite sisådär. Det har blandats och getts friskt under säsongen. Björklöven har spelat tjugo bortamatcher och har tagit poäng i nio av dessa tjugo. Totalt har Björklöven spelat ihop tjugo poäng på bortaplan. Det gör laget till Hockeyallsvenskans tionde bästa bortalag.
Björklöven förlorade mot Oskarshamn med 3-2 i sin senaste bortamatch och inkasserade därmed sin tredje förlust på sina fem senaste bortamatcher.

Björklöven kommer till spel utan:
J. Palmebjörk
T. Wargh
R. Edström

Säsongens sista möte.
På lagens tre tidigare möten har Björklöven tagit samtliga poäng. Först blev det en 3-2 seger på hemmaplan. Det följdes upp med en 2-1 seger nere i Ängelholm för att i den senaste matchen vinna med 3-0 på hemmaplan.

Lyckas Rögle vinna för fjärde gången gillt?
Ja, det ska dom bara göra. Detta trots att Björklöven har gjort det bra mot Rögle i säsongens tidigare möten.
Men Rögle är ett större och tyngre lag. Båda lagen har inte spelat sen i torsdags och kommer till spel relativt utvilade och har haft gott om tid att kunna ladda om batterierna för säsongens sista del.
Rögle är ett av seriens bästa hemmalag och formen på hemmais är imponerande. Poäng i elva raka matcher, varav det har blivit tre poäng i NIO matcher. Björklöven är ett sisådär bortalag och har inga jätteimponerande bortasegrar den här säsongen, förutom mot Rögle, Mora och dåvarande formsvaga BIK Karlskoga.
Rögle är skadefritt och då har laget ett riktigt starkt lag. Med R. Smotherman i truppen har lagets spetsat till sig rejält. 
Med ett revanschsuget Rögle som inte tillåter Björklöven ta fyra segrar av fyra mot sig. Samt att ska Rögle nå direktplatsen till SHL så har inte laget råd att förlora en sån här match på hemmaplan mot ett bortasvagt och mot ett lag på den nedre delen av tabellen.
Mitt spel blir Rögle som segrare till 1,70 hos ComeOn.