Det är återstår nu bara två omgångar av Hockeyallsvenskan. I ett av kvällens sju matcher möter Rögle – Asplöven på hemmaplan. Ett hemmalag som jagar en bättre form inför kommande playoff-spel mot ett bortalag som jagar säkrat kontrakt. Lagen har mött varandra tre gånger hittills den här säsongen och samtliga tre matcher har resulterat i en hemmaseger. Blir fallet även så den här gången?

  • Match: Rögle – Asplöven
  • Speltips: Rögle
  • Odds: 1.80 @ Nordicbet
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 26/2, 19.00

Rögle kunde inte fortsätta ta segrar efter bortamatchen mot Södertälje utan föll direkt i den senaste matchen på bortaplan mot Oskarshamn. Matchen slutade 4-1 till hemmalaget och Rögle åkte på sin tredje förlust på lagets fyra senaste matcher.
Blott fem poäng på Rögle’s fem senaste matcher gör laget till ett utav Hockeyallsvenskans formsvagaste lag, det tionde i nummerordningen.
Förlusterna har blivit kostsamma för Rögle och laget är borta från chansen att kunna spela direktkval till SHL. Nu ligger laget först på en fjärde plats med åttiotvå poäng och har samma poängantal som femman BIK Karlskoga. Det är ointagliga tio poäng upp till tvåan Västerås.

Hemma i Lindab Arena har Rögle visat vilka som bestämmer. Det har blivit poäng i tjugoen av tjugofem hemmamatcher ,varav sjutton segrar och åtta förluster. Det gör att Rögle har spelat till sig femtiotvå poäng och är Hockeyallsvenskans andra bästa hemmalag.
Rögle förlorade sin senaste hemmamatch mot Vita Hästen och det blev lagets första hemmaförlust efter sju raka hemmasegrar och även den första hemmamatchen utan poäng på sexton hemmamatcher.

Rögle kommer till spel med fullt manskap och kan mönstra det bästa laget har.

rogle_200V.S asploven_200

Asplöven föll tungt i sin förra match borta mot Karlskrona med 3-2. Det var Asplöven’s fjärde förlust på lagets fem senaste matcher. Med bara tre poäng på dom fem matcherna är Asplöven seriens tolfte formstarkaste lag.
Tabelläget är oroligt och Asplöven ligger först på en tolfte plats med sextiofem poäng. Laget ligger i alla fall ovanför strecket, men AIK som ligger nedanför har samma poängantal. Asplöven ligger ovanför tack vare en bättre målskillnad och minus sju jämfört med AIK’s minus tjugoen.

På bortaplan har inte Asplöven fått till det alltför bra den här säsongen. Tio segrar, varav fem efter övertid/straffar och femton förluster på tjugofem bortamatcher, leder till att Asplöven bara har spelat ihop just tjugofem poäng. Det gör Asplöven till Hockeyallsvenskans elfte bästa bortalag.
Asplöven har nu tre raka förluster på bortais och två segrar på dom fem senaste bortamatcherna.

Tre möten tre hemmasegrar.
Så ser facit ut för lagens tre möten den här säsongen. Först vann Asplöven med 3-0 på hemmaplan.
Det följde Rögle upp med sin hemmamatch och vann med 4-1.
I det senaste mötet var det nära att det blev bortaseger men Asplöven kvitterade till 3-3 och kunde därefter avgöra under förlängning till seger 4-3.
Lagen har mötts tre gånger i Lindab Arena sen Asplöven äntrade Hockeyallsvenskan. Samtliga tre möten har slutat med stabila hemmasegrar, 4-1, 4-2 och 4-1.

Kan Rögle ta den fjärde raka hemmasegern över Asplöven?
Ja, det ska laget göra. Detta på grund av att Rögle kommer till spel med fullt manskap och då har Rögle ett otroligt mycket bättre lag än Asplöven. Sen är Rögle seriens andra bästa hemmalag och har tagit poäng i tjugoen av sina tjugofem hemmamatcher medan Asplöven inte skrämmer sina motståndare nämnvärt när laget gästar.
Rögle har tappat en del av sin form men nu är poängen otroligt viktiga för den kommande playoff-serien. Rögle behöver därför sluta på en fjärde plats så att laget får med sig två bonus poäng in i serien.
Asplöven har läget i sina egna händer om laget ska slippa spela kvalspel, men då måste laget ta minst lika många poäng som AIK gör. Däremot har Asplöven haft det ofantligt svårt på bortais mot Rögle och det ska inte bli poäng ikväll.
Ett Rögle som måste vinna för att ”säkra” fjärde platsen om BIK Karlskoga förlorar och spelar sin sista hemmamatch under grundserien.
Det gör att mitt spel blir Rögle som segrare till 1,80 hos Nordicbet.