En elitseriematch ikväll på en annars ganska tråkig måndag bettingmässigt. Jag tror dock vi har hittat ett intressant spel till matchen mellan Rögle och AIK där ett av lagen lider av massvis med avbräck.

  • Match: Rögle – AIK
  • Speltips: Rögle DNB
  • Odds: 2.00 @ Betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 7/1, 19.00

Rögle tog en fin seger i lördags hemma mot Modo. Man vann dock på straffar, men en seger är alltid en seger. Rögle är inget vidare lag i elitserien, men det är inte heller AIK. På hemmaplan är Rögle starka, eller man ska inte säga att man är starka där, men att det är där man tar de flesta av sina poäng. Rögle har alltid ett massivt hemmastöd och matchen ikväll mot AIK är verkligen viktig. Just nu ligger man på sist i serien, med 14 poäng upp till neutral mark och just AIK. Blir det förlust idag så är man 17 poäng bakom och då kommer det kännas tufft för Rögle att ta ikapp det innan säsongen är slut. Till förra matchen fick man in en förstärkning på backsidan genom Richard Lintner som dessutom stod för en assist i segermatchen mot Modo. Han kommer även bli en riktigt fin tillgång i Rögles powerplay. Rögle måste vinna detta och just idag tror jag man gör det med tanke på AIK lider av flera skador. Rögle kommer till spel med samma manskap som sist.

Mv: Gerber (Fransson)
1: Lintner, Kukkonen – Bergström, Warg, Aaltonen
2: Jensen, Sondell – Liljewall, Brithén, Barta
3: Panelin-Borg, Bonsaksen – Iggulden, Johansson, Tjärnqvist
4: - Everberg, Sylwander, Lindqvist-Hansen.
R: Cederholm – Törnkvist

AIK kommer till spel utan: David Lillieström, Josh MacNevin, Christian Sandberg, Kristian Huselius, Dick Tärnström, Björn Melin, Christopher Aspeqvist, Niklas Lundström och Esa Pirnes. Detta innebär att man saknar 8 ordinarie spelare plus en målvakt. Nu har AIK hyfsat stor bredd på laget, men det är ändå en hel stomme borta. Detta är min största motivering och när det ser ut såhär, ja då måste man nästan spela på hemmalaget Rögle. AIK spelade utan dessa i lördags också stryk mot Linköping med 3-1.

Rögle spelar bra på hemmaplan och ska ha bra chans mot ett skadedrabbat AIK. Betway erbjuder oss att dubbla pengarna med insatsen tillbaka vid oavgjort. Jag spelar alltså 5 units på AIK DNB till 2 gånger pengarna och så hoppas vi Rögle fortsätter att plocka poäng ikväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden