ivo2Ivo Karlovic har varit borta från tennisen sedan april. Den gigantiske kroaten har haft problem med foten och ryggen på samma gång. Han har alltså inte spelat tennis på tre månader och innan han gjorde ett uppehåll var det ingen världstennis som han presterade.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Newport
  • Match: Edouardo Roger-Vasselin – Ivo Karlovic
  • Spel: Roger-Vasselin
  • Odds: 1,53 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Karlovic har ju en sak. Det är en förskräcklig serve. I övrigt är han helt oduglig som tennisspelare. Tar man bort serven från hans spel är han inte ens topp300 och tänk er hur dålig han kommer vara idag.

När Ivo är som allra bäst, då dunkar han in välplacerade servar i 230 km/h. Helt otagbara. När han är som sämst så dundrar han bara in servarna i rutan och hoppas på det bästa. Dessa servar är ju fortfarande hårda, men dåligt placerade vilket gör att många ändå kommer tillbaka i spel.

Edouardo Roger-Vasselin är en bra returtagare som är duktig på gräs, men som fått möta bra grässpelare under den här säsongen. Förluster mot Tsonga, Yen-Hsun Lu, och Gulbis är inget att skämmas över. Mot både Gulbis och Tsonga satt överspelet så det var inga överkörningar.

Vasselin spelar en hel del dubbel vilket gör att han har en naturlig volley och bra serve. Det är egentligen helt betydelselös information. Fransmannen kommer spöa skiten ur Karlovic när bollen är spel. Allt kommer handla om hur bra kroaten servar och gissningsvis, efter tre månaderna uppehåll, är den inte 100%.

ivo

Innan Karlovic gjorde ett uppehåll fick han stryk av Malchanov, Ryhne Williams, Gerald Melzer, De Paula o.s.v visserligen på grus, hans sämsta underlag, men dessa spelare är helt odugliga. Han fick även stryk på hardcourt mot tysken Jan-Lennard Struff så, han förlorade även på snabba underlag.

Edouardo Roger-Vasselin vann senaste mötet tidigare i år i raka set. De har 1-1 i matcher, men idag är det grov fördel fransmannen.