Wimbledon har börjat bra för oss och vi ska fortsätta på det vinnande spåret. Roger-Vasselin tar idag emot Garcia-Lopez på andra dagen av Wimbledon och jag ser Roger-Vasselin som en självklar favorit och jag anser också att han ska kunna vinna matchen relativt lätt.

  • Matchen: Roger-Vasselin – Garcia-Lopez
  • Liga: ATP Wimbledon
  • Speltips: Roger-Vasselin -1.5 set
  • Odds: 1.76 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 12.30

Roger-Vasselin är en spelare som har tagit klivet fram i år. Efter turneringen i Marseille har han varit riktigt bra, han har tagit klivet upp ifrån Challenger touren fram till ATP touren och gjort det med bra resultat. Han är en spelare med bra serve och bra volley, dessutom så har han dugliga grundslag vilket gör att han egentligen inte har något brutal svaghet vilket är skönt för oss som spelar på han. Han är svår att möta så han har så många olika vapen, speciellt på gräset där han trivs. Han pressade Petzschner i en match där jag tycker att han skulle ha vunnit, han har vunnit över Roddick då han kom tillbaka med sin motivation (vilket ledde till seger i Eastbourne sen för Roddick) så han är helt klart en duglig spelare på detta underlaget.

Garcia-Lopez är en grus specialist och som alla grus specialister så är det ”standard” att hata gräset då deras spel är helt off på det underlaget och det märks på hans spel. Han har en bra första serve och dugliga grundslag men jag tror inte det kommer att hålla då han kommer att få problem med Rogers spel vid nätet och jag tror att det kommer att bidra till att Roger får en relativt lätt första omgång. Han har spelat två matcher på gräset i år och då förlorade han först mot Mahut i två stycken väldigt krossande set och sedan vann han emot Ramos-Vinolas i två raka i en uppvisningsmatch.

Jag tror att Roger kommer ta detta relativt enkelt om han bara håller skärpan och fokus uppe, vilket han gör då det är Wimbledon.

Lycka till!

/Lidde