Roger FedererDaniel Brands har det som Roger Federer räds mest just nu. Ett riktigt vapen som kan sätta press på världsfemmans svaga backhand. Både vid serve och utväxlingar på banan. Senaste mötet, bara för en vecka sedan, hänge Brands med riktigt bra.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Gstaad
  • Match: Roger Federer – Daniel Brands
  • Spel: Över 20 games
  • Odds: 1,74 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Senaste mötet slutade 3-6,6-3, 6-2 och då gjorde inte Daniel Brands någon speciellt bra match. Federer hade, som vanligt, problem med backhandreturerna och såg under hela turneringen i Hamburg väldigt orörlig ut.

Brands servade mycket bra i första rundan mot hemmaspelaren Chiudinelli. Tysken gjorde ett dåligt servegem i hela matchen. I övrigt var han överlägsen och spelade precis lika fint som han gjort senaste veckorna.

Tysken har ingen vacker serveteknik, men den är hårt och välplacerad. I senaste mötet fick Federers backhand arbeta kopiöst mycket och samma taktik lär appliceras även idag.

Förutsättningarna är liknande idag. Ända skillnaden är att i senaste mötet spelade Daniel Brands på hemmaplan. Idag är det Federer som har hemmafavör. Nu har visserligen världsfemman alltid ett sjukt stöd på läktarna oavsett stad och land.

Rogers problem är djupare än bara inställning. Han rör sig inte alls lika bra och det nya racket han provade inför Hamburg gjorde ingen direkt skillnad. Åtminstone inte till det bättre.

På grus i år har Federer varit en besvikelse. Han har svårt att slå winners, backhanden är sämre än någonsin och självförtroende lär inte vara på topp.

Daniel Brands gjorde som sagt en mycket solid insats i egen serve i första omgången. Han lär inte bli lättbruten, inte ens av Roger Federer.