En bra vecka i Marocko och USA har nått sitt slut och jag hamnade på plussidan med 26.33% tillbaka på det investerande. Nu blickar vi framåt mot Monaco och Monte-Carlo som drar igång 10:30 idag. I dagens matcher så hittar jag inget kul utan det får bli morgondagens matcher, och ett guldkorn tycks har hittats. Den så kallade Hamburg-Tommy har inte alls kommit upp till sin nivå och har spelat väldigt osäkert, han får det tufft mot den starka Seppi!

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Monte-Carlo
  • Match: Robredo – Seppi
  • Spel: Seppi +1.5 set
  • Odds: 1.60 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 12:00

Seppi gör entré på gruset för första gången i år efter att ha spelat till sig ett facit på 13/8 på HC. Vilket är riktigt bra för honom och man hade inte kunnat begära en bättre start. Han kommer även få utdelning på gruset, även om han stundtals inte får ut lika mycket så är detta hans bättre underlag och överlag så har han presterat bättre på gruset, med ett facit på 204/166. Förra året åkte han ut i tredje rundan mot Nadal men matcherna innan där vann han kontrollerat och jag vågar minnas att han såg väldigt stabil ut och gjorde smarta beslut för att göra sina första matcher på gruset just här i Monaco för det året!

Förra året så plocka han set mot, Ferrer, Berlocq samt Monaco för att nämna några som är bättre än Robredo på underlaget, Seppi är som bäst när han får bolla ut sina motståndare och sätta in en winner, han har en del tryck i sina slag som gör det svårt för hans motståndare att kunna försvara sig. Han kommer ha stor nytta genom detta spel imorgon i och med att Tommy inte är speciellt bra just nu och att han bra koll på hur han spelar.

De har mötts nio gånger tidigare där Tommy har vunnit sex utav dessa, det som är intressant är att Seppi har plockat minst ett set på alla grusmatcher. Och totalt så har han plockat set i sju av nio mot honom.

Jag har märkt att Tommy inte alls kommit upp till sin nivå som han brukar hålla inledningsvis, han var otroligt mycket sämre i sydamerika för ett par månader sedan. Han förlorade två gånger om mot Almagro och en gång mot Haider-Maurer, de två matcher han vann var mot Ymer och Olivo, vilket han ska göra alla dagar i veckan.
I Rio mot Haider-Maurer så var det helt bedrövligt spel, inte mycket stämde. Väldigt mycket misstag som kostade honom en 2-0 förlust. Inledningsvis på säsongen så har han 4/6 i matcher totalt. Man ska inte stirra sig blind på statistik och så vidare men på något sätt är det rättvist för han har inte varit bra.

Med tanke på hur hans form och att han faktiskt tappar set i 7 av 9 matcher mot Seppi gör att jag trycker in mina pengar på Seppi +1.5 set till 1.60! Det ska ligga ungefär tio punkter lägre!

@haegge1