delbonisTommy Robredo kan vara illa ute mot Fredrico Delbonis. Spanjoren har fått en baksmälla efter succén i inledningen av säsongen. Delbonis är väldigt formstark och har dessutom 2-0 i matcher mot Robredo.

 

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Hamburg
  • Match: Tommy Robredo – Fredrico Delbonis
  • Spel: Delbonis +3,5
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.00

Robredo vann ATP Casablanca, tog sig till kvartsfinal i både Barcelona och Franska Öppna. Dessutom nådde han tredje rundan i Wimbledon genom att slå succémannen Nicolas Mahut, på fransmannens egna underlag.

Storartat kan tyckas, men det är nu 31-åringen får betala priset. I Båstad var han inte alls på tårna emot en formsvag Albert Ramos och nu ställs han mot en grusspecialist på uppgående som redan spelat in sig på Hamburg speciella underlag.

Tommy Robredo kallas för Hamburger-Tommy. Förr om åren presterade han alltid i Hamburg. Spanjoren vann turneringen 2006, men sedan dess har framgångarna uteblivit. Han har bara tagit sig förbi första rundan i ATP Hamburg en gång sedan vinsten, den gången åkte han i omgången efter. Vinsten kom mot oduglige grusspelare Ivo Karlovic.

Som ni ser är det snarare en regel än undantag att Robredo är formsvag under sommaren. De senaste åren åker han alltid ut tidigt i turneringarna under den här perioden och i år förtjänar han, mer än något annat år, lite härlig semester.

Delbonis är på uppåtgående. Han har en fin toppspinn som passar bra på gruset och slog faktiskt Robredo, just på centre courten i Hamburg. Dessutom fick spanjoren även stryk i två veckor tidigare. På tysk mark, på grus, mot Delbonis.

delbonis2

Jag har svårt att se argentinaren göra bort sig idag. Han har tagit ett stort steg i år med tre challenger-titlar och nosar på spel mot de allra bästa. Idag är det lite upp till bevis och jag tror han tar chansen.