Nytt år och UFC drar i vanlig ordning igång den högklassiga kampsporten under nyårshelgen, och det med ett riktigt fint main event där mästaren Robbie Lawler tar sig an utmanaren Carlos Condit i en titelmatch i weltervikt  Jag tror, precis som de flesta, att väldigt mycket kan tala för en tidig ”fight of the year”-kandidat i något som kan utveckla sig till ett redigt krig. I en match där jag vill radera ut möjligheterna till en submission (avslut) så går jag på då båda kombattanternas enorma uthållighet samt sätt att attackera. Jag tror nog att vi ska ha 25 fina minuter framför oss här – även om jag nöjer mig med 4 fulla ronder.

  • Match: Robbie Lawler – Carlos Condit
  • Spel: Över 4,5 ronder
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 3/1 04.00

Den perfekta titelmatchen att slå och sparka igång det nya året på, för det här ska bli en ren striking match som borde bjuda på ett stort underhållningsvärde. Det här borde i stort följa samma spår som Robbie Lawlers möten med Matt Brown, Johny Hendricks (gånger två) samt Rory MacDonald senast i somras. Samtliga gick åtminstone till den femte och sista mästerskapsronden och förutsatt att Carlos Condit inte lyckas fånga upp någonting med sin offensiva guard på mattan så vill jag utgå från att det här ska gå till poäng där domarna får fälla avgörandet. De här två kombattanterna har visat prov på en sådan enorm tuffhet genom sina karriärer där jag utgår från att vi måste se en riktigt rejäl slagserie för att någon av herrarna ska vika ner sig via strikes.

Även om båda ska lyftas fram som oerhört slipade strikers, i en batalj som inte ska innehålla någon brottning och minimal grappling (återigen beroende på om Condit lyckas hitta någon lucka för det) så skulle jag i första hand tro på en mer teknisk och taktisk tillställning. Även om Lawler ska ses som en power puncher med större potential så har han, i sin väg till dessa titelmatcher, blivit betydligt mer återhållsam de senaste åren och inte gått lika hårt för en finish. De båda herrarna har, som proffs, gått 75 matcher professionella och det har enbart resulterat i ynka två förluster via knockout eller teknisk knockout. I Condits fall via en knäskada medan det var snart 12 år sedan som Lawler avslutades via en slagserie.


Jag hade nog satt överspelet som favorit. En insats strax över medel på att det blir minst 5 ronder (över 4,5 ronder) av den här titelmatchen.

/Puyol