Holländska Eredevisie har dragit igång och lagen har spelat 2 matcher vardera och nu är det dags för lagens tredje match och jag har saken klar för mig i den här matchen!

RKC Waalwijk – Roda JC
Spel: RKC Waalwijk -0.5, -1 (Asian handicap)
Odds: 2.050 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.30

Waalwijk har inlett säsongen på ett mycket bra vis då man först spelade ut och slog titelutmanande PSV på hemmaplan i premiären med 3-2 för att nu senast spela 2-2 borta mot Den Haag. Lagets nya tränare har i media sagt att man kommer vara mer disciplinerade i sitt försvarsspel än tidigare. Han betonade även vikten av att skapa press  på motståndarnas planhalva och hålla i bollen där. Waalwijks offensiv har imponerat inledningsvis och lyckas man bara få igång defensiven så blir man starka.

Roda inledde säsongen med att spela 1-1 hemma mot nykomlingen Zwolle vilket knappast imponerar och nu senast blev man brutalt överkörda av samma PSV som Waalwijk spelade ut stundtals i sin premiär. Man förlorade med hela 5-0 på bortaplan mot PSV. Just bortaspelet har varit Rodas stora bekymmer den senaste tiden. Förra säsongen hade man resultatraden 4-1-12 och usla 21-45 i målskillnad och det är knappast något som imponerar. Den här säsongen inledde man som sagt med att torska med 5-0 borta mot PSV!

Waalwijk har värvat mycket bra inför den här säsongen då man hämtat in offensiv kraft till den här säsongen, det var något som saknades förra året. Man har värvat in Rodney Sneijder (bror till Wesley Sneijder) och Florian Jozefzoon från Ajax och man har värvat in anfallaren Teddy Chevalier. Dock valde lagets tränare Ruud Brood att lämna klubben till förmån för Roda som man möter idag. Mycket har dock hänt i laget sedan Erwin Koeman tagit över Waalwijk så räkna inte med att Ruud kan lagets taktik eller liknande. Värvningar har dessutom imponerat hos Waalwijk då Sneijder gjorde 2 mål i premiären och Teddy Chevalier gjorde 2 mål senast mot Den Haag.

Roda har som sagt en ny tränare i Ruud Brood som kom från Waalwijk men han har inte direkt rosat marknaden under sommaren. Man har egentligen inte värvat in någon som är värd att nämna utan man har samma tråkiga trupp som förra året och jag tror laget återigen får nöja sig med att kriga i mitten av tabellen. 

Waalwijk trivs bra mot Roda på sin hemmaplan då man har 13 raka matcher utan förlust varav 10 av dessa har slutat med seger. Man är uppe i 6 raka segrar nu varav de 2 senaste segrarna är tagna med 2 mål eller fler!

Waalwijk har Sigourney Brandjar avstängd då han fick rött kort senast.