Spanska Real Betis packar väskorna och beger sig till Kroatien för ett möte med Rijeka. Spanjorerna lämnar en del försvarsspelare hemma och det öppnar upp för mitt spel i matchen tycker jag.

  • Match: Rijeka – Real Betis
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Rijeka vet jag inte särskilt mycket om, och när jag går igenom truppen (som för det mesta innehåller inhemska spelare) klingar det inte till på någon särskild spelare. Men man går bra i den inhemska ligan och skuggar Dinamo Zagreb i tabelltoppen endast en pinne bakom. Rijeka är faktiskt det enda laget i ligan som ännu inte har förlorat då man står på sex segrar och fem kryss för tillfället. Man hade ingen större lycka i öppningsmatchen av Europa League då man blev överkörda av portugisiska Guimaraes med hela 4-0 på bortagräs. Det är en väldigt svår grupp man hamnat i här och det vill nog till att man vinner sina hemmamatcher om man ska ha någon som helst chans på att avancera. Tränaren Matjaz Kek har efterlyst ett bättre offensivt spel där fler spelare fyller på i anfallet, så jag tror vi kan förvänta oss en anstormning från hemmalaget idag. Då ska man ha bra chans att göra mål på den backlinje som Real Betis åker med.

Hemmalaget saknar idag Leskovic (mittfält) och Skarabot (back) som går skadade, även en del långtidsskadade finns på den listan.

betismolina

Real Betis har haft en hyfsad start på ligaspelet och placerar ju i mitten av tabellen just nu, med tanke på att man haft en del svåra bortamatcher får det ändå ses som godkänt. Man inledde även Europa League på ett bra sätt genom ett 0-0 resultat på hemmaplan mot svårspelade Lyon. Det var en match som jag tycker Betis borde vunnit men samtidigt så släppte man till en del chanser bakåt. Man kör en liten b-betonad försvarslinje när det vankas Europa League och det ser inte ut att bli någon förändring på det idag. Chica och Paulao lämnas hemma och mittback Amaya kommer troligtvis börja på bänken. Vidare så kommer man förmodligen fortsätta köra med Andersen i buren som även stod mot Lyon, en klar försvagning mot Sara som varit riktigt bra hittills denna säsong. Kikar vi offensivt så reser Betis med tillräckligt starkt lag för att kunna näta ikväll. Om hemmalaget ska försöka trycka på lite mer framåt idag kommer spanjorerna trivas som fisken i vattnet då man är otroligt kontringsskickliga.

Bortalaget lämnar Chica och Matilla hemma, även Juan Carlos, Rubén Castro, Vadillo och Paulao lämnas hemma med skador.


Hemmalaget är givetvis revanschsugna efter nederlaget i den första EL-matchen och ska man tro hemmatränaren kommer det alltså bli mer fart framåt idag. Det skulle öppna upp den här matchen och det tror jag även innebär att båda lagen gör mål. Bet365 erbjuder 1,80 för det här spelet och det får sig en medelinsats.

Testar även över 2,5 mål i matchen till 1,95 @ bet365- 2/10 units.

/e@sy