Årets sista match för både Ricoh och Ystad, och bägge lagen vill fira nyår på ett bra sätt d.v.s. med vinst. Ystad har tappat sin fina form men kommer ändå till detta möte med en vinst i bagaget medan Ricoh tappat det och har tre raka förluster. För Ricohs del så kunde man ju önskat sig en enklare match idag i och med att man möjligtvis ska gå till vila med en vinst. Men så är det icke och det luktar förlust på lång väg. Jag tror på Ystad och hittar ett fint lir som är värt en peng. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF -2,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19,00

Börjar vi med Ricoh så kan man snabbt dra en slutsats att det inte gått som man tänkt. Ett facit på 4-1-14 är inte okej och alla vet att man har mer kräm att dra ur laget. De själva tycker även det och jag förväntar mig ett Ricoh som når ingenmansland i andra delen av säsongen. Men först ska man ta sig an Ystad som är ett av elitserien bästa lag och en svår uppgift väntar. Formen pekar rakt nedåt då man har hela tre raka förluster mot lag som Skövde, Guif samt Ystad. Senast mötte man just precis Ystad och då blev det förlust med fem bollar. Man hade stort problem med Lucas Nilssons skytte och jag ser inget medel mot det förutom att målvakterna ska stänga igen helt. En begränsad trupp med fåtal spelare som sticker ut och enligt mig räcker man inte till mot ett lag som YstadAvslag!

Ystad fick med sig en fin vinst senast mot Ricoh och mentalt sitter den gott då man ska på ett returmöte. På sistone har man kommit ur balans och dragit på sig ett par förluster vilket är oroväckande. Idag ställs man dock mot ett motstånd som ligger i nedre delen av tabellen och här ska det bara vara klass skillnad. Lucas Nilsson har absolut toppform och vill hålla den varm innan EM. Anders Persson i mål är het och dessa två faktorer ska räcka till en komfortabel seger. Ricoh är ur form och jag spikar in handikappslinan!

Så vad blir mitt lir? Handikappslinan nämnde jag nyligen ovan, och ja, jag tror på en enkel vinst för Ystad. Gör man jobbet så vinner man detta och jag plockar en lina som lyder Ystad -2,5 till en insats på medel!