Denna söndag bjuder på endast ett möte i Elitserien där vi får se Ricoh ta emot gästande Ystad. Ricoh som kommer från en tung förlust mot bottenlaget Önnered, söker revansch mot ett Ystad som mycket imponerande kunde besegra Guif senast. Ett intressant möte där Ystad anses vara stor favoriter trots att lagens senaste möte slutade hela 30-17 till Ricoh. Jag skippar därmed 1-X-2 markörerna och förlitar mig på överspelslinorna. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – Ystad IF HF
  • Spel: Över 48,5 mål i matchen
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med hemmalaget, Ricoh, så kommer man helt klart från en kollaps match då man fick stryk mot ett bottenlag som Önnered med hela 24-18. Som så ofta så är detta lag svåra att tippa på då man emellanåt kan blixtra till och spela en riktigt fin handboll som mot exempelvis Redbergslid för två matcher sedan. Idag möter man Ystad som man senast enkelt avfärdade med hela 30-17 vilket även det talar sitt tydliga språk om hur ojämna man är. För att man ska kunna göra en liknande insats och plocka några poäng här så måste man få igång ”Foppa” i mål samt försvarsspelet som varit knackigt på sistone. Utöver det kommer man kompletta till detta möte!

Över till gästande Ystad och deras senaste prestationer. Enligt mig får man klart godkänt då man på sistone haft svåra matcher men än dock lyckats dra in flertal poäng. Senast kunde man besegra Guif på hemmaplan med 27-24 vilket helt klart är imponerande. Matchen innan förlorade man mot Lugi med uddamålet och innan det vann man mot Sävehof med 31-30 och sett till ett större perspektiv så erhåller man god form. Idag ställs man mot ett lättare motstånd, och fortsätter man på detta spår så lär man plocka två poäng här. Det som bekymrar mig är dock att man torskade med hela 30-17 i deras senaste möte och jag väljer att istället förlita mig på överspelen som bjuder på fina linor.

Överspelslinan ligger på över 48,5 vilket jag anser är generöst av spelbolagen och det plockas direkt. Ett Ystad i form lär trycka i andra fas anfall samt kontringar mot ett Ricoh som haft en tendens att slarva enormt mycket samt inte har något att spela för då man är klara för utslagningsrundorna, vilket bäddar för en hel del mål. Insatsen får ligga på medel!