Denna fantastiska torsdag bjuder på hela fyra elitserie matcher varav en i öst där Ricoh tar emot de vita eleganterna, Redbergslid, som åker på besök. Ricoh som har fått in en del nya spelare, har inte riktigt fått till det medan Redbergslid sakta men säkert stabiliserar sitt spel. En intressant match där spelbolagen satt Ricoh som favoriter till att vinna mötet. Jag håller inte riktigt med och hittar ett fint spelvärde, häng med!

  • Match: Ricoh HK – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 2,35 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med att kika på Ricoh så har man inledningsvis inte fått spelet att funka vilket man också kan se i tabellen och protokollen där två raka förluster har radats upp. I första mötet ställdes man mot ett Skövde, som inte är något topplag, och man torskade med 18-21. Det är just mot sådant här motstånd man ska plocka viktiga poäng och inte mot exempelvis Guif som man i den andra omgången mötte och en förlust med 31-25 blev ett faktum. Ibland kan för många nyförvärv störa rytmen i en trupp och det stabila försvarsspelet med ”Foppa” i mål tillsammans med en del starka skyttar så som Konradsson, har inte fungerat och jag vågar inte riktigt lita på detta gäng tills man bevisat annat.

På andra sidan står gästande Redbergslid som förra året var säsongens utropstecken. Linus Arnesson tillsammans med Tobias Johansson och framförallt Mario Lipovac gjorde en topp säsong och fortsätter man på den inslagna vägen kan det bära långt. Man har dock startat detta år lite trevande och två förluster tillsammans en vinst har det blivit. En ny coach i Jasmin Zuta tror jag kan bli riktigt bra och senast mot Sävehof visade man upp att det finns en hel del att hämta i detta lag. En likvärdig insats idag och man tar hem två poäng till Götet.

Så vad blir mitt lir?Ricoh är favoriter ser jag ett riktigt fint spelvärde i rak vinst Redbergslid. Man är i grund och botten bättre än Ricoh och jag höjer insatsen till strax över medel!