Veckan börjar på allra bästa sätt med intressanta elitserie matcher, där jag hittat ett bra spel i mötet mellan Ricoh och LugiLugi har verkligen höjt sig på sistone, efter att jag sågat dem medan Ricoh traskar nere i botten och är ojämna i sina prestationer. Jag kan inget annat än att tro på det bättre laget, som samtidigt har bättre form. Lugi verkar äntligen ha hittat rätt och 2016 kan bli riktigt bra om man fortsätter. Idag ska man bara slå Ricoh som är ett sämre motstånd och jag hittar ett bra spel. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – Lugi HF
  • Spel: Lugi HF -1,5
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Units: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Ricoh traskar som sagt nere i botten och efter en rent ut sagt dålig första halvsäsong, har man satt sig i en dålig position. 2016 började med en torsk mot Guif, där man inte hade något att ge. Slutresultatet skrevs till 29-25. Matchen efter det visade man klart bättre takter och en vinst mot Skövde med 22-15 är faktiskt riktigt bra. Det är dock som så att man har det tuffare mot bättre motstånd (självklart) och lättare mot bottenkollegor så som Skövde. Idag ställs man mot Lugi som verkar vara uppåtgående och jag har svårt att se att man ska räcka till. Man är för beroende av niometersspelarna Olsson, Florander och Konradsson och då man idag möter ett storvuxet Lugi lär det bli svårt att komma till bra skottlägen.

Jag har haft ett litet frågetecken angående Lugi ganska länge då man varit ojämna, framförallt i slutet av första halvsäsongen. Nu har man startat 2016 på bästa möjliga sätt i form av två raka segrar. Senast var jag imponerad när man slog Ystad med 30-28, efter att ha haft kommandot matcher igenom. Jeppsson är riktigt bra. Bergerud i mål stänger ofta igen, och man har blivit snabbare upp i kontringar och andra fas. Idag ska man bara slå Ricoh på ren kapacitet och när formen även är där så spikar jag utan att tveka!

Så vad blir mitt lir? Lugi är storfavoriter, med all rätta, och jag väljer att plocka en handikappslina som höjer värdet. Lugi -1,5 ger ett odds på 1,75 vilket jag anser är bra och insatsen får ligga på strax över medel!