Andra halvan av säsongen har dragit igång och idag får vi se två lag som kommer från nederlag ställas mot varandra, nämligen Ricoh och SkövdeRicoh kämpar för att nå ingenmansland vilket även Skövde gör och det skiljer endast en poäng mellan lagen. En fyra poängmatch skulle man kunna uttrycka sig och det är mycket som står på spel. Senast lagen möttes så kunde Skövde triumfera och efter att ha gjort en liten research har jag kommit fram till en sak. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – IFK Skövde HK
  • Spel: Ricoh HK under 24,5 mål
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.00

Ricoh kommer till detta mötet med en förlust då man helt enkelt inte kunde mäkta med Guif. Slutresultatet skrevs till 29-25 och man var inte ens nära att hota. Just Ricoh har oerhörda problem med sina prestationer och man pendlar mellan usla insatser och grymma uppvisningar. Innan man gick på vila slog man exempelvis Ystad på hemmaplan vilket är fantastiskt och kontrasten mellan högsta nivån samt lägsta nivån är enorm. Idag ställs man mot bottenkollegan Skövde och mycket står på spel. Som jag nämnde tidigare så torskade man senast lagen möttes och man har stora problem mot just precis Skövdes sätt att spela. Senaste två matcherna lagen emellan har slutat 23-16 samt 18-21 till Skövdes favör och att endast näta så lite räcker inte till seger. Överlag lägger man mycket ansvar på sina niometersgubbar i form av KonradssonOlsson samt Florander vilket missgynnas när man möter sådant här typ av motstånd och jag tror man kommer ha stora problem igen!

Även Skövde kommer med en förlust i bagaget och den kom mot Lugi som är ett riktigt bra motstånd, och man ska inte klandra sig för mycket. Man krigar likt Ricoh för att slippa kval/nedflyttning och denna typ av matcher betyder mycket. Jag har valt att fokusera på statistik och hur det har gått lagen emellan, och där vill jag plussa för Skövde rejält. Man har endast släppt 16 samt 18 bollar mot Ricoh i de senaste två matcherna samt lyckats leverera någorlunda framåt. Den senaste matchen präglades av ett tempofattigt spel med flertalet dåliga beslut och jag tror på samma scenario idag. Man gillar att möta Ricoh och försvaret har hittills mått bra av det!

Så mitt lir grundar sig på en hel del statistik samt hur det har sett ut när lagen har spelat. Ricohs sätt att spela passar Skövdes försvar samt målvaktsspel riktigt bra. Då matchen även är viktig för bägge lagen lär det inledas försiktigt och jag tror på lite mål, framförallt av hemmalaget. Där av lirar jag Ricoh under 24,5 mål till en insats på medel!