Tre lag som går vidare har plötsligt blivit två när Aranäs avancerade senast. Årets hittills viktigaste match väntar dessa lagen när Ricoh från Stockholmstrakterna tar emot Skövde. Ricoh som har åtta poäng jagas av Skövde som ligger strax bakom med sju. En vinst för hemmalaget och avancemang skulle i princip varit säkrat. Två Elitserielag som håller hög kapacitet bäddar för en underhållande handboll där jag än dock håller hemmalaget som favoriter. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – IFK Skövde HK
  • Spel: Ricoh HK -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Inledningsvis kan man konstatera att Skövde haft det riktigt tufft i kvalserien. Enligt mig är detta ett lag som exempelvis skulle kunna ersätta Malmö i Elitserie slutspelet och inte gjort det något sämre. Man erhåller hög kapacitet och har ett par klass spelare. Där av förstår jag inte varför man inte har mer poäng. Det viktiga är dock inte hur bra lag man har utan hur bra man presterar och det gör inte Skövde i dagsläget. En tuff uppgift väntar då man gästar Ricoh och med tanke på vad man visat så måste jag såga. Avslag!

Denna kvalserie har sett lite annorlunda ut med desto mer underhållande. Ser vi till Ricohs prestationer så har man ett facit på 4-0-3 där man varit oerhört hemmastarka vilket ändå får ses som helt okej. Man har en växel till att lägga i, och då pratar jag bland annat om två spelare som kan vara matchvinnare på många olika sätt. Forsberg och Konradsson. Senast visade man det och kunde avfärda Önnered i en svår match med 22-21. Idag möter man Skövde och jag tror man har bra chans även här!

Ett lag med riktigt bra hemmaform mot ett lag som totalt sett underpresterat och varit dåliga. Valet blir ganska självklart. Motståndet är överkomligt för Ricoh och man har chans att fastställa en Elitserie plats för andra året i rad, i sin Solnahall. Det sumpar man inte och jag lirar Ricoh -1,5 till en insats på strax över medel!