Handbollssäsongen har startat på bästa möjliga sätt med en hel del dramatik. Idag får vi se två lag som förmodligen kommer vara i den nedre delen av tabellen, ställas mot varandra nämligen Ricoh och Skövde. Skövde som redan avklarat sin premiär, fick stryk på hemma mark av Sävehof medan Ricoh gör sin första start idag och det är lite nervigt. Två bland de sämre lagen i serien och jag vågar inte ta ställning. Där av skippar jag 1-x-2 markörerna och förlitar mig på överspelen som ser fina ut. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – IFK Skövde HK
  • Spel: Över 48,5 mål i matchen
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Först ut är Ricoh som förra året klarade av att hålla sig kvar här i elitserien vilket helt klart är roligt och man hoppas ju alltid sådana här mindre klubbar ska kunna skrälla. Efter en rykande slutspurt med fyra raka vinster mot Helsingborg, Aranäs, Skövde och Önnered, klarade man sig alltså kvar helt välförtjänt. Som man kan se så har man kapacitet till att slå lag som Aranäs och Skövde som bägge är i elitserien, och kunnandet finns där. I senaste vinsten mot Skövde blev det hela 32-22 och man hade lätt för att komma igenom i sitt anfallspel. Inför i år har man lyckats hålla kvar de två huvudpersonerna Thomas Forsberg i mål samt storskytten Tandri Mar Konradsson och med dessa två i spel, tror jag man ännu en gång kan få hål på ett svagt Skövde.

Över till Skövde som redan avklarat sin premiär, dock olyckligt då man åkte på torsk mot ett starkt Sävehof med 20-26. I den matchen lyckades flertalet spelare inte komma igång och att exempelvis Wremer inte nätade en enda gång är ju riktig kalabalik. Kristian Svensson presterade ändå som vanligt och i detta möte mot Ricoh får han försöka få med sig några fler för att göra det spännande. Man har ett spelarmaterial som i grunden höjer sig över Ricoh och får man till det så tror jag man blir farliga idag och då kan det rinna undan. Där av tror jag mer på överspels linorna som ser riktigt bra ut.

Så vad blir mitt lir? Då det är två lag som vanligtvis spelar en ganska öppen handboll men som samtidigt erhåller bra skyttar i laget väljer jag att plocka en överspels lina som ser fin ut. Över 48,5 mål i matchen erbjuder ett odds på hela 2,10 gånger pengarna. Insatsen får ligga på medel.