December månad är igång och en av de två matcherna som spelas denna onsdag står mellan Ricoh och giganterna Kristianstad. Ricoh som radat upp förluster, kommer nu till detta mötet med en seger i bagaget medan Kristianstad som vanligt är obesegrade. Kristianstad som har en rad på 12-0-0 vilket  är fantastiskt och inte ska man förlora mot en tabelljumbo. Det är inget snack om vilket lag som vinner och som så många gånger förr, när Kristianstad spelar, undrar jag bara hur mycket dom ska vinna med. Jag tror det blir utklassning och hittar ett fint målspel. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad över 29,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Det finns egentligen inte så mycket analysera kring Ricohs spel då man oavsett prestation kommer att förlora detta möte. Man möter Sveriges absolut bästa lag samtidigt som man själva inte är på topp och för att undvika stora siffror måste Foppa i mål göra det oerhört bra samt att försvarsspelet måste sitta. Inledningsvis har man slarvat en hel del både bakåt och framåt vilket kommer straffa sig rejält mot ett sådant här motstånd och jag ger avslagsstämpeln!

På andra sidan står Kristianstad som är mitt favoritlag till att vinna elitserien. Ett lag man verkligen kan lita på då man presterar match efter match och senast fick Sävehof bekänna färg efter att man visat vart skåpet ska stå, och slutresultatet skrevs till 33-27. Man har ett oerhört vasst och fartfyllt andra fas spel som resulterar i många lätta mål och när man idag ställs mot Ricoh lär det fortsätta på samma bana. På sistone har man bombat in mål och anfallsglädjen finns där. Jag tror man håller uppe det och hittar ett fint spel!

Så vad blir mitt lir? Kristianstad är överlägsna och spelvärdet i raka tvåan är för litet. Där av vänder jag mig till mållinorna som ser fina ut och då unibet erbjuder ett odds på två gånger pengar på över 29,5 mål, plockar jag direkt. Insatsen får ligga på strax över medel!