Dagens enda match i Elitserien står mellan grabbarna från Stockholmstrakterna, Ricoh, och Skånes stolthet, IFK Kristianstad. Två lag som kommer från skilda prestationer, vilket bäddar för en underhållande match. Jag tror dock att ett utav lagen är mycket bättre och bör vinna med ett par bollar!

  • Match: Ricoh HK – IFK Kristianstad 
  • Spel: IFK Kristianstad -1,5 samt -3,5
  • Odds: 1,45 och 1,90 @ unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.15

Hemmalaget Ricoh som kommer från ett bakslag senast söker revansch mot ett tungt och storväxt Kristianstad. Man förlorade med hela 33-23 borta mot Redbergslid och var inte ens nära från att ta en poäng. Jag var själv och kolla matchen live och kunde konstatera att de redan i halvtid var slutkörda då det stod 18-10. Jag brukar vanligtvis ge någon spelare något pluspoäng, men avstår det då det verkligen inte såg bra ut. Annars är ledarna Mattias Gustafsson och Tomas Forsberg allt som oftast riktigt bra och nyckelspelare för detta lilla lag. Inför denna match, i och med att man möter ett kanske ännu bättre gäng, behöver man spela på topp för att kunna knippa någon poäng. Resultatmässigt så kom detta bakslag lite oväntat då man i de senaste matcherna plockat hem några poäng, då jag framförallt syftar på bortavinsten mot Ystad med 17-30. Inga skador och man kommer kompletta till dagens möte.

Går vi över till IFK Kristianstad så måste man vara riktigt nöjda med sina två poäng senast. Man mötte då ett taggat Hammarby som i princip körde över detta favorittippade Kristianstad och man låg under ett tag med hela 18-10. Man kunde tillslut vända matchen och vinna med 24-26, vilket visar på styrka och förmåga. I denna match var det många som klev fram och visade styrka men jag väljer att ge extra plus till två spelare, Kristian Björnsen och Andreas Cederholm, som båda gjorde fem baljor var och ledde laget. I år har man som förväntat och har den imponerande raden 8-0-2. Jag har svårt att se denna rad förändras i en negativ riktning, då man helt klart erhåller en bättre kapacitet.

Nykomlingar och favorittippade att vinna Elitserien, två ganska stora skillnader. Jag utgår ifrån att Kristianstad helt enkelt är mycket bättre än Ricoh och bör vinna med ett par bollar. Kristianstad -3,5 spelas till en insats strax över medel och -1,5 till en insats strax under max!