Fem matcher spelades igår och dessa följs upp av ett underhållande möte denna torsdag mellan Ricoh och gästande Malmö. Ricoh som flera handbollsintresserade hade höga förväntningar på innan säsongen, har inte nått upp till dessa då man inte fått ihop laget på bästa sätt medan man för Malmö å andra sidan fått upp ögonen efter flertalet fina insatser. Jag sitter bara och väntar på att Ricoh snart ska slå igenom då man i grund och botten har en bra trupp som kan skrälla. Idag besitter man ett fint odds och jag i mina ögon ska man ha goda chanser mot ett Malmö på hemmaplan. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – HK Malmö
  • Spel: Ricoh HK +2,5
  • Odds: 1,76 @ Bet365
  • Units: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Malmö har inför säsongen gjort bland elitseriens bästa nyförvärv då man värvade målvakten Beutler som varit en ledande faktor till varför det gått så bra. Man har spetskompetensen i laget och när et väl fungerar kan man skrälla mot storlag. Senast räckte man inte till på hemmaplan mot ett Ystad som var för bra för dagen, men det jag framförallt reagerade på var att en del spelare inte nådde upp i nivå. Månsson, Pecikoza och Persson som vanligtvis brukar prestera var inte på topp och jag ställer mig frågan om formen är på väg nedåt? Enligt spelbolagen är Malmö satta som klara favoriter men utifrån tidigare erfarenheter vet jag att det inte är så lätt att gästa Ricoh, som framförallt trivs på hemmaplan. Chansen att man tar hem detta finns självklart där men jag tror i sådant fall att det blir med minsta möjliga marginal!

Ricoh som startat säsongen dåligt måste rycka upp sig och idag får man en ypperlig möjlighet till det då man tar emot Malmö på besök. Förra året vann man just precis detta mötet med 26-24 och potentialen finns där. Man har dock inte visat upp det och formen är svag. Malmö är dock ett motstånd som jag tror passar Ricoh bra vilket vi också fått se i tidigare matcher och i det uppställda spelet har man en god möjlighet att stå upp. Jag har underskattat Malmö flertalet gånger och hoppas på att jag idag får visa att mina analyser är rätta!

Så vad blir mitt lir? Ricoh på hemmaplan är ute efter revansch för sina usla insatser och jag tror Malmö får sota för det. Jag vågar dock inte lita på Ricoh helt och hållet tills man bevisar annat och drar istället på en handikappslina till hemmalagets fördel. Ricoh +2,5 liras till en insats på medel!