Nykomlingarna Ricoh HK som är tillbaks på banan efter två raka vinster och fina laginsatser, tar idag emot Halland killarna HK Drott. Drott som ständigt pendlar i sina prestationer fortsätter att göra det, och kommer från en ganska så sur och stor förlust mot Göteborgskollegan. En intressant match mellan två jämlika lag. Jag tror ändå att ett utav lagen är stabilare än det andra och jag spelar en liten slant!

  • Match: Ricoh HK – HK Drott Halmstad
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med bortalaget, HK Drott, som får åka en rejäl och lång resa till Ricohs hemmaställe så kan man säga att året har gått si sådär. Inför i år ska man ha i åtanke att man tappat sina tre nyckelspelare och börjat med ett nybygge, vilket är intressant. Där av kan just precis denna svängiga formtopp vara ett bevis på det. Senast åkte man på torsk mot Göteborgskollegan Sävehof och man föll oerhört tungt med 18-26. Innan det hade man en fin vinst mot H43, som för tillfället inte räknas då H43 har dragit sig ur serien p.g.a. konkurs. Det man kan konstatera inför dagens match är att Drott inte har gjort några oförväntade prestationer som att t.ex. vinna mot något storlag. Utan man vinner mot lag som man ska och förlorar redigt av de som anses vara bättre. Just denna match så ställs man mot ett jämlikt bra lag, fast på bortaplan, vilket gör matchen oerhört viktigt då båda kämpar för en slutspelsplats. En intressant detalj är att lagen aldrig har möts tidigare i något seriespel och det finns ingen inbördes statistik som man kan luta sig åt.

Hemmalaget och nykomlingarna Ricoh måste ändå vara nöjda med säsongsinledningen hittills då man skrapat ihop ett antal fina poäng. Man kommer från en fin vinst mot Malmö i just precis sin hemmaborg, och man kan se vilka skillnader i spelet det blir Hos Ricoh när man är ute och gästar samt när man är hemma. Hemma släpper man in betydligt mindre mål och stänger bakåt samt drar in fler poäng. Det finns två spelare som jag vill lyfta fram som huvudprofiler i Ricoh inför dagens match och det är Tomas Forsberg och Mar Tandri Konradsson. Forsberg som är deras lilla stjärna briljerar stundals i mål och är bland Elitseriens bästa målvakter. Konradsson är nyckeln framåt med hans kraftfulla skott och sin noggrannhet i anfallsspelet. Fungerar dessa två, självklart tillsammans med laget, så blir man nog svårslagna i eftermiddag.

En underhållande och intressant match väntar och jag vill lägga in en peng på hemmalaget Ricoh då jag tror att hemmafördelen samt statusen i laget överväger. Två raka och sköna segrar för Ricoh och ett gott självförtroende bäddar gott inför dagens match. Jag vill inte såga Drott för mycket och ser man till oddsen så är den ändå lite konstigt fördelat. Trots att oddsen på Drott ändå lockar lite så kan jag inte gå emot fakta och magkänsla och jag spelar därmed en slant på Ricoh vinst -1,5 samt ett roligt halvtidsspel till en mindre insats!

Speltips:
4/10 units: Ricoh -1,5 – 2,00 @ bet365
4/10 units: Ricoh HT – 1,82  @ unibet