Två matcher denna måndag med skilda syften, ena att nå slutspel och den andra att slippa nedflyttningskval.  I Stockholmstrakterna får vi se Ricoh ta emot Aranäs som åker på besök, och självklart tillhör detta mötet ”att slippa nedflyttningskval”. Ricoh har haft det tufft säsongen igenom, men senast visade man upp en god handboll i en hedersam förlust medan Aranäs kämpar på att få ihop några segrar, fastän det i nuläget ser tufft ut. Två lag som är i samma sits och en sådan här fyrapoängsmatch är viktig. Jag hittar ett rimligt tips som ser bra ut. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – HK Aranäs
  • Spel: Ricoh HK -2,5
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Aranäs så vill jag först och främst rekommendera alla att titta när detta laget spelar. Man skiljer sig rejält från resterande klubbar då man flyger in i satsningar och genombrott. Försvarsspelet är mer eller mindre huller om buller ibland och man lever på ens passion att vara kvar i elitserien. Med andra ord är det alltid roligt att titta, dock är det inte lika effektivt på planen. Senast fick vi ett bevis på det när man ställdes mot Guif som är bra man-man och förlusten var klar. Idag ställs man mot ett annat typ av motstånd som är mer starka och rejäla med sitt skytte i form av Ricoh. Under åren har man ständigt haft det svårt mot just precis Ricoh och bortaplan lär inte gynna. Jag kan inte tro på Aranäs med tanke på vad man presterat och lirar emot!

Inbördes möten:
Aranäs – Ricoh = 21-24
Aranäs – Ricoh = 27-28
Ricoh – Aranäs = 27-16
Aranäs – Ricoh = 21-28
Ricoh – Aranäs = 33-22

Som man kan se så är Aranäs ett favoritmotstånd för Ricoh och detta mötet kommer med perfekt tajming. Man är inne i en formsvacka där endast en seger har tagits på de senaste fem matcherna och två poäng hade suttit oerhört skönt. Ricoh är egentligen betydligt bättre än raden och näst senast hade man lite oflyt mot Redbergslid när man åkte på förlust med en boll. Senast stod man upp bra mot giganterna Kristianstad på bortaplan och 27-22 får anses vara godkänt. Aranäs har man slagit förr och då det ändå sett bra ut på sistone, kan jag inte tro annat än att man ska plocka en seger!

Så mitt lir hamnar på hemmalaget Ricoh som är bättre än raden och bör ta en relativt enkel seger idag. Man har haft det lätt mot just precis Aranäs vilket statistiken visar, och då oddsen erbjuder fina odds väljer jag att lira. Ricoh -2,5 liras med en insats på medel!