Formen är bra och det fortsätter att radas upp med matcher i december månad. Idag får vi se två bottenlag ställas mot varandra i en så kallad fyra poängs match då Ricoh tar emot gästande KarlskronaRicoh kommer till detta möte med en riktigt go seger mot Redbergslid senast medan Karlskrona har hela fyra raka förluster och går tungt. Jag går efter statistik och känsla, där ett lag höjer sig så sett. Unibet erbjuder ett fint odds och jag tvekar inte, häng med!

  • Match: Ricoh HK – HIF Karlskrona
  • Spel: Ricoh HK över 26,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Units: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med att kika på Karlskrona så är det lite ”som vanligt”. Man är nykomlingar, har svårt att vinna och spelar en tråkig handboll. Tråkig är nog det utmärkta ordvalet då man spelar ett uppställt, tempofattigt och trögt spel med flertalet tunga pjäser. I vissa matcher lyckas man få med sig motståndarna in i detta spel och då är man svåra att slå. Man har dock inte lyckats så bra med det och de senaste fyra matcherna har slutat i torsk. Något som är värt att understryka är att man har oerhört lätt för att släppa in mål på sistone och det där med försvarsspel är inte något man gillar. 29,30,30 och 29 är de fyra senaste matcherna vilket ger ett snitt på 29,5 mål. Idag möter man ett formstarkt Ricoh och med tanke på denna statistik samt hur man presterat på sistone, går jag emot!

Över till Ricoh som jag var och kollade på live senast när man slog Redbergslid. En imponerande insats då man lyckades straffa sina motståndare väldigt ofta och uddamålsvinsten var ett faktum. Jag skulle vilja säga att formen har en stigande kurva uppåt, och som Florander sa i en intervju: ”Man brukar säga att en tabell aldrig ljuger. Men vi är bättre än vad tabellen visar.”. Där är jag även beredd på att hålla med. Man har i grund och botten ett bra lag och på hemmaplan ska man ha goda möjligheter att slå ett Karlskrona. Då spelvärdet är lite sämre på raka ettan, väljer jag en mållina som ser fint ut med tanke på hur Karlskrona har presterat.

Så vad blir mitt lir? Ricoh är på väg uppåt medan Karlskrona inte imponerat och ljuset är långt borta. Unibet erbjuder en mållina på Ricoh över 26,5 mål. Den plockas direkt och jag höjer insatsen till strax över medel!