Vi drar oss mot Stockholmstrakterna där vi får se en elitserie match mellan Ricoh och gästande Hammarby. Hammarby som verkligen börjat komma igång på riktigt ställs mot ett Ricoh som inte fått till det och fortfarande har stora problem. Förra året var Ricoh nykomlingar och i år har man värvat in en del vilket verkar ha förstört bygget lite. Jag vill se framsteg innan jag börjar lita på dem och hittar därmed ett fint spel på Bajen. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF rak vinst
  • Odds: 1,95 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Poolspel innebär trippel möten för vissa lag och det är just precis vad dessa två lag kommer ha. Första mötet mellan lagen spelades för ungefär 20 dagar sedan och då gick Hammarby segrande ut striden med hela 25-18. Idag är det en helt annan match då Ricoh erhåller hemmaplan och revanschlusten är på topp. Ricoh har dock inte bara förlorat mot Hammarby utan mot samtliga lag man mött och jag vill se andra takter förrän jag börjar tro på dem. Anfallsspelet verkar ha försämrats inför i år trots att man värvat in ett par bra spelare, och fortsätter man att prestera som man gjort luktar det bottenstrid. Avslag!

Över till Hammarby som bara ser bättre och bättre ut och man har nu radat upp två raka vinster följt av ett oavgjort resultat. De två raka triumferna kom mot Skövde samt Ricoh, och krysset var mot ett så pass tufft motstånd i Guif. Jag har betraktat denna trupp en hel del och försvarsspelet tillsammans med det vassa kontringsspelet man har verkar komma igång mer och mer. Då Ricoh inte presterat överhuvud taget lär det öppna upp för kontringar, vilket det också gjorde i lagens första möte, och jag tror det kommer straffas hårt. För mig är detta en spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Hammarby som är uppåtgående lär har goda chanser mot ett Ricoh som inte visar någonting. Raka tvåan erbjuder ett odds upp till två gånger pengarna och jag tar ställning. Insatsen får ligga på medel!