Efter ett ett par dagars vila så börjar Elitserie matcherna att trilla in igen och idag får vi se ett Stockholms mote där Ricoh tar emot Hammarby som kommer på besök i Solna. Hammarby som kommer från en stor förlust mot Kristianstad senast söker revansch mot ett Ricoh som imponerade när de slog Redbergslid senast. I mina ögon blir det dock oerhört svårt för Hammarby att få sin revansch och jag tror att Ricoh tar hem detta Stockholmsderby. Se min motivering!

  • Match: Ricoh HK – Hammarby IF HF
  • Spel: Ricoh HK rak vinst
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med gästande Hammarby så kan säga att senaste förlusten ändå kan ursäktas. Man förlorade mot ett Kristianstad som totalt dominerar svensk handboll för tillfället och siffrorna skrevs till 33-23. Som man kan se så har Hammarby haft stora problem på borta mark då man exempelvis i sina fem senaste matcher förlorat tre möten och samtliga utanför Erikdalshallen. Idag åker man till ett Ricoh som visat gryende form på sistone och med tanke på att detta problem konstant fortsätter så kommer man få det oerhört tufft då det även är ett derby fullt av kämpaglöd från en liten klubb som Ricoh. För vad är bättre än att slå storebror?

Ser vi till hemmalagets situation så kämpar man för att slippa utslagningsrundorna som väntar efter säsongen, och vinner man detta möte så finns det fina möjligheter till att undvika det. Ricoh har som sagt visat gryende form på sistone trots de oturliga resultaten. För ett par matcher sedan ledde man mot Alingsås i princip hela matchen tills man tillslut tappade i andra halvlek och kunde se sig besegrade. Mot Malmö åkte man på torsk med 22-20 och för de som tittade på matchen så kunde man lika gärna se 20-22. Senast fick man tillslut utdelning för sitt hårda arbete då Redbergslid gästade och man kunde vända ett underläge från 12-17 till vinst 31-26. På hemmaplan har man visat sig vara starka och med tanke på denna fina form och moral som laget erhåller, tror jag på vinst idag.

Att Ricoh står i ett odds på 2,00 är acceptabelt och jag väljer att plocka den linan med en insats som ligger på medel. Mitt tycke är att linan endast är spelvärd ner till 1,90 då Ricoh trots allt inte förtjänar sådant stort favoritskap!