På en torsdag eftermiddag som denna så rekommenderar jag er att sätta på TV4 play och titta på lite handboll där vi bjuds på en rolig match mellan Ricoh från Stockholmstrakterna och Guif från Eskilstuna. Guif som inför i år har vässat sitt lag och har en riktigt bra trupp möter Ricoh som är nykomlingar. Trots att man är nykomling så har man visat att det finns kapacitet, men just idag tror jag man får det riktigt svårt. Häng med på min koll!

  • Match: Ricoh HK – Eskilstuna Guif
  • Speltips: Eskilstuna Guif -1,5
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Nykomlingarna Ricoh har under denna säsong dragit många ögon till sig där man bland annat har ett par fina vinster i bagaget. Och jag syftar framförallt på de två av de tre senaste matcherna mot Sävehof och Hammarby. Senast slog man Hammarby på bortaplan med 26-30 vilket är riktigt starkt, och en match innan det besegrade man Sävehof med hela 29-22. Man har helt klart visat att det finns kapacitet, där bland i mina ögon två spelare som sticker ut i målvakten ”Foppa” Forsberg och niometaren Konradsson. Dessa spelares avgörande mål och avgörande räddningar har gett laget många poäng.  Trots detta så måste man fastställa och säga att man ändå ligger på en botten placering dvs. tredje sist. Och dessa imponerande vinsterna försvinner bort i sanden när man torskar och spelar uselt mot sämre lag. Idag möter man Guif som man vanligtvis inte ror på, och jag ser inte att man kan ha några större chanser till det idag!

Över till killarna från Eskilstuna, och ser vi till deras situation så måste jag säga att den ser ljus ut jämfört med Ricoh. Istället för att ligga tredje sist så ligger man trea i tabellen och fortsätter att spela en underhållande och fartfylld handboll. Senast förlorade man mot Sävehof efter att ha lett stora delar av matchen och slarvade bort en vinst. Idag lär man inte göra det, och jag ser bara en vinst i sikte. Helge Frieman som varit frånvarande i stora delar av säsongen är tillbaks på banan efter detta uppehåll, vilket är ett stort plus. Och för er som kollat på handbolls-VM, kan vi konstatera att Viktor Östlund har toppform efter ett riktigt bra mästerskap!

Då man inte vet vilken form lagen har så utgår jag främst utifrån klass, och där anser jag Guif ligga betydligt bättre. Ett mer rutinerat och skickligt gäng bör slå Ricoh alla dagar i veckan och linan -1,5 är god. Den plockas utan att tveka till en insats på strax över medel!