Drar vi oss till Stockholmstrakterna så vankas det elitserie match där Alingsås gästar Ricoh som för dagen får vara hemma värd. Ricoh som kommer till matchen med fyra raka förluster, jagar en seger mot ett Alingsås som visat upp en riktigt bra stabilitet och nästan tagit fullpott. Oddsen som spelbolagen placerat ut, talar för sig, och jag tänker inte gå emot. Alingsås ska bara ta hem detta och det med ett par bollar. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås -3,5
  • Odds: 1.80 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Ricoh så kan man konstatera att en bättre start på säsongen skulle varit en stor önskan. Man har gått från att ha stora förhoppningar på försäsongen med massa nyförvärv till att hoppas att man kniper en seger snart. Det ser dock inte ljust ut med tanke på vad och hur man presterat. Senast åkte man på torsk mot Hammarby med hela 25-18 och innan det har man radat upp förluster mot lag som Skövde, Redbergslid och Guif. Dessa lag man förlorat mot är dock lag som i mina ögon är en nivå sämre än Alingsås, som man idag ställs mot. Det är inget snack om att man kommer till matchen som underdogs och jag tror nog ingen förväntar sig några poäng här. Nya tag nästa omgång!

Över till Alingsås som är det lag som alltid har haft en och samma spelidé som man tror på och som oftast är oerhört effektiv, vilket man också kan se på de senaste resultaten man åstadkommit. Ett jobbigt och starkt försvarsspel tillsammans med första och andra fas anfall har resulterat i ett SM-guld samt en finalplats de senaste två åren. Inför i år har man knappt fått in någon och bibehåller sina spelare som man tror starkt på. Inledningsvis har det sett riktigt bra ut och tre vinster samt ett oavgjort resultat på fyra matcher, är helt klart imponerande. Idag ställs man mot Ricoh som varit det bland de lag som underpresterat mest och det ska inte behöva vara några konstigheter här för att två poäng ska tas hem.

Så vad lir mitt lir? Alingsås ses som storfavoriter väljer jag att lira en handikappslina som ser rimlig ut. -3,5 bör man ha riktigt goda chanser till att lösa och insatsen får ligga på strax över medel!